Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Деца влизат в ролята на Индиана Джоунс

Деца влизат в ролята на Индиана Джоунс

Дали работата на популярния филмиран археолог Индиана Джоунс е толкова интересна, забавна и лесна, колкото изглежда на големия екран. Това могат да разберат само децата и родителите им, посетили най-новата изложба, гостуваща в Бургас – „Археология зад кадър“.

Дали работата на популярния филмиран археолог Индиана Джоунс е толкова интересна, забавна и лесна, колкото изглежда на големия екран. Това могат да разберат само децата и родителите им, посетили най-новата изложба, гостуваща в Бургас – „Археология зад кадър“. Тя ще бъде открита на 15 юни на терасата на 2-ия етаж в Културен център „Морско казино“ и може да бъде разгледана до 30 август.

Интерактивната археологическа експозиция представя по достъпен начин за децата и под формата на игра-загадка, етапите на едно истинско археологическо изследване. Специални обучителни игри, състоящи се от 7 отделни модула, разположени в логична последователност, ще запознаят отблизо посетителите с инструментите, картите и методите, използвани в археологическата професия.

В случая се касае за реалните резултати от работата по време на експедиция „Струма 2010“. Младите изследователи могат да седнат на бюрото на археолога Илия Кулов, да разгледат картата и прочетат дневника му. Те ще се запознаят още с интервюта на местните хора в селата покрай река Струма, разказващи стари легенди за намирани от тях керамика и монети, разпознаване на фрагменти от глинени съдове и определяне на възрастта им, търсене и намиране на археологически „находки“ при „истински разкопки“.

Шанс да надникат в тайните на археологическата професия, освен децата, ще получат и родителите им, които също ще се запознаят отблизо с живота на древните хора и ще разберат как се правят истинските открития. В края на археологическата игра посетителите ще имат възможност да сверят своите решения на загадката с правилния отговор. Нестандартната изложба гостува в морския град благодарение на съвместните усилия на Департамент „Археология“ в Нов български университет, Община Бургас, фонд „Научни изследвания“ към Министерството на образованието, младежка и науката и Фондация „Америка за България“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега