Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Джурасик Парк се пренася в Морската градина в Бургас

Джурасик Парк се пренася в Морската градина в Бургас

Огромни динозаври – високи 5 метра и дълги 7 метра – ще завладеят Морската градина и централните пешеходни улици в Бургас на 22 и 23 март. С внушителните си размери и атрактивен вид, те със сигурност ще впечатлят и развеселят малки и големи и ще оставят незабравими емоции, връщайки ни хилядолетия назад.

Огромни динозаври – високи 5 метра и дълги 7 метра – ще завладеят Морската градина и централните пешеходни улици в Бургас на 22 и 23 март. С внушителните си размери и атрактивен вид, те със сигурност ще впечатлят и развеселят малки и големи и ще оставят незабравими емоции, връщайки ни хилядолетия назад. Нашествието на праисторическите животни е част от програмата на фестивала „Включи града“.    

Уличният спектакъл „Динозаври” ще бъде представен от една от най–изявените съвременни артистични трупи в Европа – „Close Act” от Холандия. Те гостуват за първи път в Бургас, след редица участия в почти цяла Европа, Канада, Бразилия, САЩ, Мароко, Индия и др.   И тази година програмата в сегмент „Пърформанс” на фестивала „Включи града” е изключително интересна и разнолика – освен нетрадиционни  улични представления, тя ще ни предложи „програма на свещи”, куклен театър на открито, танцови спектакли - общото между всички тях е, че излизат от традиционните зали и премахват границата между артисти и публика.   

Специално подготвени за тазгодишното издание на „Включи града“ са танцовите спектакли „Не е за мен” и „La Somnambula”. Те ще се играят на свещи, в зала „Коджакафалията” в Морското казино на 22 и 23 март от 21.00 часа.   „Не е за мен” е по идея и в изпълнение на добре познатия сред европейската танцова гилдия Томаж Симатович (Австрия/Словения). Неговото присъствие ще предостави възможност на бургаската публика да се докосне до най-модерните тенденции от световните танцови сцени и да се почувства съпричастна със съвременната европейската култура.    

Хореограф и изпълнител на спектакъла „La Somnambula” е Галина Борисова. Тя е сред доайените на съвременния танц в България и е един от  най-признатите международно български хореографи. На фона на познати оперни арии, със спектакъла си тя ще потопи бургаските зрители в ретро спомени и ще им предложи сърдечна връзка между настоящето и миналото.  

Интерактивен пърформанс, в който границите между участници и зрители ще бъдат изцяло заличени, е подготвен специално за тазгодишното издание на феста от един от най–изявените бургаски хореографи Петя Стойкова, заедно с танцова формация „ДЮН“ и „БЛЯК СТАЙЛ“. Те ще предизвикат публиката да се включи в едно мащабно танцово приключение из алеите на Морската градина.  

И тази година организаторите на „Включи града” са помислили и за най–малките любители на изкуството. Малчуганите ще се радват на куклени представления, които ще бъдат представени на любимата на поколения Стена на приказките в Морската градина на 23 и 24 март (събота и неделя) от 15.30 часа. В съботния следобед бургаският Куклен театър ще забавлява с постановката „Магазинче за цветове“ под режисурата на Мария Банова и сценографията на Крум Крумов.

В неделя, трупата на театър “Трио” ще потопи мъниците в 15 музикални етюда, които рисуват пъстротата на света в картини, характерни за разлчини нации. Представлението е режисирано от Христина Арсенова, а сценографията е по идея на Емилиана Тотева.  

Пълна информация за събитията, включени в програмата на фестивала може да намерите на сайта www.vkluchigrada.com. Всички събития са с вход свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега