Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес в НУМСИ стартира четвъртото издание на проекта "На концерт в сряда"

Днес в НУМСИ стартира четвъртото издание на проекта "На концерт в сряда"

От учебното заведение готвят богат и разнообразен културен афиш.

Тазиседмица "На концерт в сряда" се завръща за своя четвърти сезон на сценатана Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. ПанчоВладигеров" в Бургас. От учебното заведение готвят богат и разнообразен културен афиш.

Проектът включва цикъл от различни тематични концерти, в коитоучастие ще вземат деца от всички специалности, които се изучават в учебнотозаведение. Стартът ще бъде даден с интерактивната игра-спектакъл "20 въпросаза изкуството". Тук главна роля е отредена за публиката. Изпълнители и зрителище имат възможност да се забавляват заедно с нови интелектуалнипредизвикателства в областите „Музика”, „Танцово изкуство”, „Литература”,„Изобразително изкуство” и „Театър и кино”.

По атрактивен начин въпросите отразличните области на изкуството ще бъдат илюстрирани с видеоматериали или сживи изпълнения. Форматът „20 въпроса за изкуството” ще има още четири изданияпрез годината.

През новия творчески сезон публиката ще може да се наслади и наконцертите посветени на Йозеф Хайдн, Добри Палиев, Фредерик Шопен и МихаилБелчев. Заедно с младите таланти зрителите ще пътуват във времето и ще седокоснат до изкуството по времето на Ренесанса, както и до творчеството навеликите композитори от епохата на Романтизма. Още следващата срядапочитателите на оперетата ще могат да се насладят на любими мелодии и арии оттворбите на Калман, Лехар, Щраус и др.

И тази година основно място ще бъдеотделено на българската музика. Музикалните съкровища на България ще бъдатпредставени през месец март в три последователни седмици. Станалите запазенамарка на училището по изкуства концерти „Заедно на сцената” също влизат в програмата. Заедно на сцената деца и преподаватели ще покажат,че наистина могат да бъдат силен екип и за пореден път ще демонстрират своятасъвместна работа, своето приятелство и доверие. В проектът са включени итрадиционните концерти на учениците от специалност „Поп и джаз пеене”, като ощетози месец те ще ни потопят в диско музиката.

Отново всички концерти щемогат да се гледат  на живо в социалната мрежа, в официалната страница научилището във Фейсбук. Чрез Facebook Live Video приятели, близки и почитателище бъдат с младите таланти и техните преподаватели по време на всичкиспектакли, независимо от мястото където се намират.

Четвъртото издание напроекта „На концерт в сряда”, стартира на 8 ноември в 18 часа, синтерактивната игра „20 въпроса за изкуството” в залата на училището. Входът е свободен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега