Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес е Световният ден на околната среда

Днес е Световният ден на околната среда

На 5-и юни светът отбелязва Международния ден на околната среда. Празникът е учреден през 1972 година от Генералната асамблея на ООН. Според традицията, всяка година денят се посреща от различен град-домакин и има различно мото и послание.

На 5-и юни светът отбелязва Международния ден на околната среда. Празникът е учреден през 1972 година от Генералната асамблея на ООН. Според традицията, всяка година денят се посреща от различен град-домакин и има различно мото и послание.

Тази година мотото на денят е "Седем милиарда мечти. Една планета. Погрижете се за нея". Фокусът пада върху разумното разходване на естествените източници на Земята и повишаващото се темпо на консумация. Според специалистите, човечеството е достигнало темп, с който планетата не може да осигури достатъчно възобновяеми източници, така че да отговори на консумацията.

Домакин на тазгодишната кампания е Италия. В Милано ще се проведе Експо, посветено на "Изхранването на планетата - Енергия за живот". В събитието ще се включат над 140 страни от целия свят и голям брой международни неправителствени организации.

Организаторите на кампанията отправят и предизвикателство. Всеки може да сподели своята мечта - една сред 7 милиарда, и да поеме ангажимента да я изпълни. Целта си можете да споделите тук, или в социалните мрежи с хаштаг #7BillionDreams. Мечтите са първата стъпка към живота и света, които желаем. А грижата за планетата и природата означава по-добър живот за всички.

Международният ден на околната среда има за цел да фокусира общественото внимание към проблемите на околната среда и опазването на природата като основен ресурс и източник на живот. Независимо от това дали човек обитава селскостопански район с богати природни дадености, или бетонената джунгла на големия град, живата природа е наше общо обитание на планетата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега