Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес отбелязваме Световния ден на Земята

Днес отбелязваме Световния ден на Земята

Тазгодишната тема е "Свят без замърсяване с пластмаси".

Днес отбелязваме Световния ден на Земята. Това е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард хора. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 175 държави, насочени към опазване на планетата и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.  

Всичко започва на 22.04.1970 г. Американският сенатор Гейлорд Нелсон открива първия официален Ден на Земята с цел да привлече общественото внимание, за да се приемат необходими закони за почистването на замърсените реки и другите източници на питейна вода. През 1990 г. отбелязването на Деня на Земята излиза извън границите на САЩ и става Международно събитие.

От 1990 г. започва да действа международна организация за Деня на Земята с идеална цел, регистрирана в Канада и САЩ, и координираща дейностите по случай Деня на Земята на 3200 организации в 141 страни. България е една от първите държави, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, започнало от 1990 г.

Тазгодишната тема „Свят без замърсяване с пластмаси“ е избрана именно, за да насочи вниманието към цялостна промяна на нагласата и отношението ни към пластмасите. Стремежът е значително намаляване на замърсяването с пластмаси и увеличаване на усилията за премахване на пластмасите за еднократна употреба в световен мащаб.

Използвайки силата и посланията на кампанията, отново ще се постави на дневен ред въпросът за замърсяването с пластмаси, пречупен не през сложната призма на законодателство и терминология, а представен по начин, лесен за осъзнаване и от най-малките. Промяна на поведението и начин на живот без замърсяване от пластмаса е лична отговорност на всеки от нас!

Събитието е изключително мащабно, като само за 2018 г. ще бъде отразено с над 2,5 милиарда „зелени“ инициативи по целия свят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега