Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес се навършват 50 години от смъртта на Кенеди

Америка продължава да тъгува, а конспиративните теории не спират да валят
Днес се навършват 50 години от смъртта на Кенеди

Днес САЩ отбелязва 50 години от покушението над президента на Джон Ф. Кенеди. Един от най-обичаните политици в Северна Америка бе застрелян на 22 ноември 1963 година в Далас. Като извършител е арестуван Лий Харви Озуолд. Преди обаче да се състои делото срещу него, Озуолд е убит. Това дава повод на службите да подозират, че покушението над президента е всъщност резултат от конспирация.

Днес САЩ отбелязва 50 години от покушението над президента наДжон Ф. Кенеди. Един от най-обичаните политици в Северна Америка безастрелян на 22 ноември 1963 година в Далас. Като извършител е арестуван ЛийХарви Озуолд. Преди обаче да се състои делото срещу него, Озуолд е убит. Товадава повод на службите да подозират, че покушението над президента е всъщнострезултат от конспирация.

50 години по-късно, обстоятелствата около смъртта на ДжонКенеди все още са предмет на различни конспиративни догадки. Факт е, обаче, че35-ят президент на САЩ си остава една от най-обичаните фигури в политическияживот на страната. Името му фигурира и в Списъка на Галъп за най-почитанителичности за ХХ век, където Кенеди заема трето място след Мартин Лутър Кинг иМайка Тереза.

Джон Кенеди е роден в пре 1917 г. в Бруклин, Масачузец. През36-та става възпитаник на Харвардския университет, а три години по-късно правиобиколка на Европа като подготовка за дипломната си работа. Интересите му вобластта на историята и политическата теория до голяма степен решават съдбатаму. След блестяща военна служба, където е награден с множество отличия,включително Пурпурно сърце, за участието си във Втората световна война, Кенедипрекарва известно време като журналист-кореспондент. През 1946 година влиза вполитиката като конгресмен на щата Масачузетс.

Като президент, Кенеди служи от 1961 до 1963 г., катонедовършеният му мандат е белязан от много провали и скандали, но и от широкапопулярност. Сред постиженията, причина за обичта към президента, сарезултатите от работата му по проекта Аполо, данъчните закони, законите запремахване на сегрегацията и за гражданските права.

Любопитно за Кенеди е, че еединственият президент-католик и един от най-младите президенти в историята наСАЩ (встъпва в длъжност на 43 години). Освен това, през 1957 г. Кенеди получаванаграда Пулицър за биография за книгата си "Образи на смелостта".

По случай годишнината от смъртта на Кенеди, пред гроба мусклониха глави Бил и Хилари Клинтън, както и настоящият президент на САЩ –Барак Обама. Далас пък почитапаметта на Кенеди с официална церемония.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега