Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До края на юли се подава декларацията за дължими данъци за второто тримесечие

До края на юли се подава декларацията за дължими данъци за второто тримесечие

Всяко предприятие или самоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор и е задължено да удържа данък, трябва да подаде декларация за дължими данъци. Когато платецът не е задължен да удържа и внася данъка, формулярът се подава от физическото лице, придобило доходите.

Всяко предприятие илисамоосигуряващо се лице, което изплаща на физически лица доходи извън тези потрудов договор и е задължено да удържа данък, трябвада подаде декларация за дължими данъци. Когато платецът не е задължен да удържаи внася данъка, формулярът се подава от физическото лице, придобило доходите.

Декларацията по чл. 55, ал. 1 отЗДДФЛ и по чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци (образец 4001), се подава всроковете за внасяне на дължимите данъци. Декларацията се подава от фирми и самоосигуряващи селица, които плащат на физически лица доходи по извънтрудови правоотношения илиот наем и са длъжни да удържат авансов данък върху тези доходи. Дължимитеавансови данъци се декларират в НАП до края на месеца, следващ тримесечието,през което е изплатен доходът, като за доходи, изплатени през четвъртототримесечие на годината авансов данък не се дължи и съответно не се декларира.

Декларацията за дължими данъци(образец 4001) се представя в НАП и за окончателните данъци, удържани върхудоходите на чуждестранни физически лица у нас (например върху възнаграждения зауслуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи отлихви и други), както и за окончателните данъци върху доходите от дивиденти идр., дължими от местни и чуждестранни физически лица.

Формулярът се подава и заданъци при източника по Закона за корпоративното подоходно облагане, катонапример данъци върху дивидентите и ликвидационните дялове в полза на чуждифирми и местни дружества, които не са търговци, включително общините.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега