Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До седмица трябва да се реши проблемът с тировете до Турция

До седмица трябва да се реши проблемът с тировете до Турция

Надявам се през следващата седмица да има решение на проблема с преминаването на турската граница. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, днес в предаването „Седмицата” по Дарик Радио.

Надявам се през следващата седмицада има решение на проблема с преминаването на турската граница. Това заявиминистърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията ДанаилПапазов, днес в предаването „Седмицата” по Дарик Радио.

Той допълни, че българскатастрана продължава да настоява за среща с турската страна, на която да бъдатуточнени всички въпроси. До момента от Турция не е насрочила дата за среща. Министър Данаил Папазов каза още,че в момента текат разговори между експерти от ИА „Автомобилна администрация” ипредставители на браншови организации, на която се обсъждат проблемите напревозвачите на границата и при преминаването на турска територия. По време насрещата превозвачите са заявили, че осигуряват топла храна и напитки за всичкишофьори чакащи на българската граница, независимо от тяхната националност. Теотново са изразили подкрепа за позицията и действията на българската държава. 

„През тази седмица имаше среща спосланика на Турция и с представители на българските превозвачи и мисля, че щесе направят необходимите постъпки за решаване на този въпрос”, съобщи министърПапазов. По думите му българската страна иска равнопоставеност приразпределянето на еднократните разрешителни между двете държави. „Нашето цел еда се увеличи броя на разрешителните за/от трета страна, които в момента са 1 100,като на българските превозвачи са необходими около 3 000 разрешителни на година”,каза още министър Данаил Папазов.

Ние се стремим в разумен диалог с турскатастрана да разрешим проблемите при преминаването на границата, защото и дветестрани губят от това положение, допълни още той. В разговор за кражбите отжелезницата, Данаил Папазов посочи, че това е един от най-големите проблеми нажелезопътния транспорт в България. Поради тази причина искаме ясно и точно дабъдат прецизирани текстовете в Наказателния кодекс, като се впише определениекакво е жп инфраструктура, като тези определения могат да се вземат от Законаза железопътния транспорт, заяви още той.

По думите му тези промени не саголеми, но те трябва да не позволят лесно заобикаляне на закона при евентуалнидела. Опитваме се и с превантивни мерки да намалим посегателствата върхужелезопътната инфраструктура. Въвеждаме и видеонаблюдение по скоростнитетрасета и големите гари, но за да наситим цялата жп мрежа от около 7 хилядикилометра, това ще бъде изключително скъпо, посочи още Данаил Папазов. По отношение на дълговете на БДЖминистър Папазов заяви, че с кредиторите се водят активни преговори и в моментасме поискали разсрочване на дълговете за 10 годишен период. По думите му това епоносимо за БДЖ и би спасило железниците. Министър Папазов обяви още, че докрая на годината системата за онлайн резервации на БДЖ трябва да покрие всичкигари и влакове. Той допълни, че към момента интереса към нея е голям. Тя работистабилно без прекъсвания, няма рекламации и оплаквания.  

В отговор на въпрос министър ДанаилПапазов каза, че електронното правителство не е затворена страница,електронното правителство се развива ежегодно, тъй като то следва развитието натехнологиите. Министър Папазов категорично отрече твърденията, че електроннотоправителство се отлага за 2020 г. Той обясни, че се работи усилено по него и вмомента има обмен на данни между 32 регистъра, които са най-ползвани отгражданите и фирмите. Според министър Папазов най-важната задача е да бъдеопределен Системен интегратор, тоест организацията, която поддържа системите иследи за сигурността на данните. Той допълни, че нейните функции са описани впроекта на нов Закон за електронно управление. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега