Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До средата на другата седмица монтират терминали за е-винетки на всички ГКПП

До средата на другата седмица монтират терминали за е-винетки на всички ГКПП

Вече са монтирани и работят 7 машини на ГКПП “Капитан Андреево” и 4 на “Дунав мост – Русе”.

До средата на другата седмица ще бъдат инсталирани 37 терминали за самотаксуване за купуване на електронна винетка на всички гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП). Това съобщи директорът на Националното тол управление (НТУ) Антон Антонов в ефира на БНТ.

По думите му, вече са монтирани и работят 7 терминали за самотаксуване на ГКПП “Капитан Андреево” и 4 на “Дунав мост – Русе”. Днес предстои инсталирането на машини на ГКПП “Кардам” и ГКПП “Дуранкулак”.

"От понеделник разширяваме разпространителската мрежа за продажби на електронни винетки на каса в брой в големите вериги бензиностанции, Български пощи и други обекти", съобщи още Антонов. Той посочи, че в момента винетка може да се купи по няколко различни начина - чрез сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на каса в брой в Областните пътни управления и обектите на един от мобилните оператори. 

"Искам да успокоя хората, които са купили по няколко пъти електронна винетка с един и същи срок на валидност за един и същ автомобил, че парите им ще бъдат върнати", каза още Антонов.

"Проблемът с множеството конвертирани хартиени винетки на един регистрационен номер не е проблем в системата - някой недобросъвестен гражданин ни е тествал", заяви Антон Антонов. Той обясни, че над 30 000 са случаите на дублиране на конвертирана винетка за един и същ автомобил, а над 10 000 са опитите за валидност на винетката след 2020 г.

"Даваме толеранс за шофьорите докато свикнат с новата система. Гражданите са добросъвестни и си купуват винетки, не очакваме загуби", коментира още директорът на НТУ. До края на работния ден на 3 януари са продадени близо 57 000 е-винетки за над 4 млн. лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега