Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До 2000 лв. глоба за неприлично поведение на плажуващите в Бургас

До 2000 лв. глоба за неприлично поведение на плажуващите в Бургас

До 2000 лв. глоба заплашва туристите на плажа в Бургас, ако не спазват флаговата сигнализация и указанията на спасителите.

До 2000 лв. глоба заплашва туристите на плажа в Бургас, ако не спазват флаговата сигнализация и указанията на спасителите. Солената санкция е една от свирепите мерки на местната община в битката за намаляване на инцидентите по морето, както и да подсигури спокойствието на останалите почиващи. Морският град стана първият в страната, въвел в сила наказания по Наредбата за водното спасяване.

Глобата за нарушение на правилата на плажа е от 100 до 2000 лв.   Много са случаите, в които при червен флаг хората не спазват сигнализацията и влизат с надуваеми предмети, въпреки указанията на спасителите. Не са рядкост и туристи във видимо нетрезво състояние, които искат да влизат във водата.  

Охранителите на бургаския плаж ще работят в партньорство с общинската полиция. Нарушителите ще бъдат глобявани чрез подаване на сигнал за установяване на самоличността им. "Миналата година съставихме само за месец 20 акта - за къпане при бурно време, скачане от мостове и неспазване указанията на спасителите", заяви пред ТВ7 Веселин Василев – директор "Обществен ред и сигурност" в Община Бургас.     

Основният проблем, пред който са изправени спасителите, е фактът, че туристите нe са свикнали да търсят помощ от тях. Това коментира началникът на спасителната служба в Бургас Николай Иванов. Като пример той даде честите случаи, в които деца се изгубват на плажа. Вместо да се обърнат за помощ към компетентните служители, родителите сами тръгват да търсят малчуганите, а това често удължава периода на издирването.   В Бургас от днес официално откриват сезона. За  старта общината е подсигурила на централния плаж 200 безплатни чадъра, шезлонги и безплатни игрища.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега