Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дронове ще следят за преписвачи в китайската кандидатстудентска кампания

Дронове ще следят за преписвачи в китайската кандидатстудентска кампания

Близо 10 милиона ученици се подготвят за най-стресовата кандидатстудентска кампания в света - националните изпити за влизане в колеж в Китай. Тази година няколко китайски провинции прибягнаха до високотехнологична помощ в борбата с преписвачите.

Близо 10 милиона ученици се подготвят за най-стресовата кандидатстудентска кампания в света - националните изпити за влизане в колеж в Китай. Тази година няколко китайски провинции прибягнаха до високотехнологична помощ в борбата с преписвачите, съобщават световните агенции. Тестът ще се състои този уикенд, а по време на препитването дронове ще следят за некоректни ученици.

Джаджите ще летят над изпитните зали, оборудвани с 360-градусов радар, сканиращ за "непозволени устройства" като скрити слушалки и други. Всеки от дроновете покрива периметър в радиус от 1 километър и 500 метра височина. Машинките издържат във въздуха около половин час и могат да устоят на силни ветрове и лоши метеорологични условия.

Китайските кандидатстудентски изпити са сред най-тежките в света. Там 10-ина милиона ученици се борят за 6,5 милиона места в колеж, което прави конкуренцията наистина сериозна. И докато някои превиват гърбове над учебниците, достигайки до изтощение, в опита си да се подготвят добре, други прибягват до джаджи и устройства, достойни за място в шпионски филм.

Преписвачите се оборудват с миниатюрни камери, които заснемат изпитните листове и изпращат информацията на "помагача". Той от своя страна диктува отговорите в скритата слушалка. Дроновете са настроени да улавят тези вълни и да посочват мястото на устройството в изпитната зала. Властите се надяват, че тази технология ще помогне в борбата с некоректните ученици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега