Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Държавата обмисляла да осигури смартфони и таблети за социално слаби деца

Държавата обмисляла да осигури смартфони и таблети за социално слаби деца

Целта е учениците от семействата в трудно положение да не изостават в развитието и образованието си, спрямо своите връстници, разполагащи с достъп до съвременните технологии.

Държавата обмисля възможните варианти за осигуряване на смартфони и таблети за социално слаби деца, пише в-к "Монитор". Целта е учениците от семействата в трудно положение да не изостават в развитието и образованието си, спрямо своите връстници, разполагащи с достъп до съвременните технологии.

Идеята вече била представена на финансовия министър Владислав Горанов. По предварителни сметки, необходимите за покупката на 400 000 устройства средства на пазарни цени ще възлизат на около 40 млн. лева. Очаква се обаче държавата да успее да си издейства намаления за размер на поръчката, така че сумата да намалее драстично.

"Сега трябва максимално бързо да се помисли за иновациите в училище. Самата програма, самият начин на обучение. Вече всяко дете има телефон, всяко има „Фейсбук“ или е в мрежата. Това значи в училищата да отговорим на това предизвикателство. Възложил съм на Владислав Горанов за всяко дете или за тези, които нямат, за социално слабите, да им се вземат съответните айпади или други. Работят по тази тема. Това е предизвикателството", коментира вчера премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Евксиноград и посочи, че работата с компютър отдавна не е плюс в CV-то, а необходимост.

Засега обаче не е ясно дали и кога държавата ще може да инвестира подобна сума в закупуването на смарт устройства. Не са направени и конкретни разчети каква ще бъде необходимата сума. Според просветното министерство обаче с това няма да се изчерпят необходимите мерки за дигитализация на образованието у нас.

Предстои и оценка на интернет достъпа в училищата и неговата регулация. От МОН планирали и създаването на електронно хранилище за дигитализирани обраователни материали. Едва след това държавата можела да помисли и за чисто практическото технологично осигуряване на децата и младежите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега