Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Държавата ще финансира безвъзмездно над 350 стартъпа с до 200 000 лева

Държавата ще финансира безвъзмездно над 350 стартъпа с до 200 000 лева

Очакват се над 2 000 кандидатури.

Държавата ще финансира безвъзмездно над 350 стартъпа с до 200 000 лева. Това ще стане възможно чрез процедурата "Насърчаване на предприемачеството" на ОП "Иновации и конкурентноспособност". Това съобщи заместник-министърътна икономиката Александър Манолев в рамките на информационните дни по процедуратав Пловдив. В събитието участие взеха и заместник-кмета на Пловдив РозалинПетков и заместник-областния управител Петър Петров.

"Товае една от най-очакваните процедури за стартиращи компании, със значителенфинансов ресурс от 67 млн. лева, а по нея ще могат да кандидатстват стартъпи вредица области на действие, които са създадени след 31 декември 2016 г.",обясни зам.-министър Манолев. По думите му интересът към схемата е сериозенкато през последната година активно са обсъждани с бизнеса всички изисквания понея, за да бъде максимално полезна за българските стартъпи.

"Надявам се и тезипроекти да бъдат устойчиви – това наистина да бъде стимул за създаване наконкурентни български предприятия, които да генерират растеж", подчертаАлександър Манолев. По думите му очакванията на експертите са в рамките накандидатстването да получат над 2 000 проектни предложения.

„Очаквампрогнозата на експертите да е вярна, защото колкото повече са проектите,толкова по-високо ще е и качеството на спечелилите финансиране“, каза още той. Заместник-министърътцитира и статистика за стартиращите компании в България, според която запоследните 5 години са създадени около 2000 стартъпи. От предприятията, в коитоса инвестирали инвестиционни фондове, около половината все още съществуват, а40% са получили последващо финансиране.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега