Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Държави и авиолинии се отказват от Boeing 737 MAX 8

Държави и авиолинии се отказват от Boeing 737 MAX 8

С този модел катастрофираха два полета в рамките на половин година.

Авиокатастрофата в Етиопия се оказа тежък удар за летателния апарат с модел Boeing 737 MAX 8. Редица държави забраниха в териториите им да кацат и да излитат самолети от серията, след като втори полет, обслужван с модела, се разби в рамките на половин година.

Както вече Ви разказахме, в неделя 157 души загинаха при самолетна катастрофа в Етиопия. Полет на етиопските авиолинии от Адис Абеба до Найроби се разби минути след излитане. При сходни обстоятелства през октомври м.г. загинаха 189 души, след като самолет се разби в морето край Джакарта, едва 13 минути след излитане.

И в двата случая, полетите били обслужвани с този модел на Boeing. В резултат Сингапур, Австралия, Индонезия и Китай забраниха полетите от и до териториите им да се обслужват с него, предава Ройтерс.

САЩ се опита да активизира кризисен PR, като официално излезе със съобщение, че произвежданите на територията й летателни апарати са безопасни за използване, но това не повлия на масовата истерия. В рамките на един ден акциите на Boeing претърпяха спад на борсата с 13%, пише ВВС.

Не само държавните власти забраниха на 737 MAX 8 да лети. Редица авиокомпании от Южна Америка, Азия и Европа също решиха да приземят своите самолети, докато трае следствието.

Междувременно започна идентифицирането на жертвите от катастрофата в Етиопия. За момента се смята, че то ще отнеме поне два дни. Черната кутия на летателния апарат бе открита, но все още няма окончателен отговор каква е причината за трагедията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега