Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК: Мобилните оператори губят повече с таксите за роуминг

ЕК: Мобилните оператори губят повече с таксите за роуминг

Проучване на Европейската комисия показва, че телекомуникационните компании в Европа губят хиляди евро годишно заради таксите за роуминг. Според изследването, обхванало 28 000 граждани на ЕС, 94% от европейците, пътуващи извън страната си, ограничават употребата на мобилен интернет, а 28% от тях дори изключват телефона си. Причината е, че цените за роуминг в ЕС продължават да отказват потребителите да използват мобилните услуги извън граница.

Проучване на Европейската комисия показва, че телекомуникационнитекомпании в Европа губят хиляди евро годишно заради таксите за роуминг. Споредизследването, обхванало 28 000 граждани на ЕС, 94% от европейците,пътуващи извън страната си, ограничават употребата на мобилен интернет, а 28%от тях дори изключват телефона си. Причината е, че цените за роуминг в ЕСпродължават да отказват потребителите да използват мобилните услуги извънграница.

Резултатите от проучването на ЕК говорят засериозни загуби на компаниите в телекомуникационния сектор заради плашещитепотребителя такси за роуминг. Едва 8% от европейците продължават да използватсъс същия темп мобилния си телефон в чужбина. Това обикновено са бизнесклиенти, които употребяват устройството за служебни цели и не заплащат самисметката си. Почти една трета от потребителите обаче никога не използваттелефона си в роуминг.

По думите на зам.-председателя на ЕК – Нели Крус,това обезмисля таксите, тъй като мобилните оператори не печелят от тях, а доринапротив. Освен това, загуби търпят и други компании, пряко свързани стелекомуникационния сектор, както и самите клиенти. Фирмите, предлагащиприложни програми, например, също губели приходи. „Роумингът е безсмислен вусловията на единен пазар и е проява на икономическа лудост“, коментира ощеНели Крус.

Със своето предложение за континентална мрежа Комисиятанастоява пред законодателите на Европейския съюз за създаването на единен пазарза телефониране и за сърфиране в интернет. Целта най-късно от 2016 г.потребителите от целия Европейски съюз да могат да използват своите мобилнителефони и смартфони по национални, а не по международни тарифи при пътувания врамките на Съюза.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега