Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК ще санкционира България заради договори за реклама в земеделието

ЕК ще санкционира България заради договори за реклама в земеделието

Европейската комисия санкционира България заради порочни договори за реклама по Програмата за развитие на селските райони, сключени от ексминистъра на земеделието Мирослав Найденов.

Европейската комисия санкционира България заради порочни договори за реклама по Програмата за развитие на селските райони, сключени от ексминистъра на земеделието Мирослав Найденов.

България ще трябва да върне близо 3.4 млн. лв. само по 4 договора, сключени преди 3 години, тъй като според ЕК те не отговарят на правилата, съобщава на първа страница "Сега".Това може да не е окончателната санкция, тъй като в момента прокуратурата проверява всички медийни договори от началото на програмния период през 2008 г. до момента и ЕК все още чака отговор има ли и други нарушения.

ОЩЕ РИСКОВЕ

По настояване на ЕК през май бяха спрени плащанията от Брюксел по ПРСР за медийни проекти заради скандалните обществени поръчки за пиарките, свързани с бившия земеделски министър Мирослав Найденов, и разкритата от него технология за разпределянето на средствата между медиите. Скандалните признания бяха направени в разговор с Бойко Борисов и бившия градски прокурор Николай Кокинов, чийто запис изтече в медиите. В разговора Бойко Борисов намеква на Найденов, че има проблем, защото става дума за "европейски пари".

Мирослав Найденов заявява, че не се съмнява в предаността на "Криси, която е разпределяла парите на земеделското министерство към медиите". Най-вероятно става въпрос за Кристина Спасова, бивша пиарка на Агенцията по храните. Тя спечели поръчка на агроведомството за създаване на профили в социалните мрежи на ПРСР срещу 50 хил. лв., а след това за кратко време новосъздадената й фирма закупува десетки декари земя и дялове от биозавод. Наскоро стана ясно, че Спасова е спечелила още 540 000 лв. от обществени поръчки.

Парите за медийни проекти ще бъдат пуснати, когато ЕК получи задоволителен отговор за това има ли други нарушения по медийните проекти и какви са те. В момента прокуратурата проверява всички медийни договори от началото на програмния период през 2008 г. до момента и агроведомството очаква становището им, обясниха от пресцентъра на министерството. Въпреки проверките министерството не е спряло плащанията по медийните проекти и се надява да няма проблеми.

Ако бъдат установени нарушения, Брюксел може да реши да не възстановява на България вече дадените средства за проблемните договори. Преди време земеделският министър Димитър Греков заяви, че голямата част медийните поръчки са извършени съвестно. С идването му в министерството била сформирана комисия за анализ на всички договори с медии, която е установила, че 95% от тях за изрядни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега