Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕП: Руската пропаганда се е удвоила от януари 2019 г.

ЕП: Руската пропаганда се е удвоила от януари 2019 г.

998 са случаите при 434 през миналата година.

С 469 гласа „за“, 143 гласа „против“ и 47 гласа „въздържал се“ Европейският парламент прие резолюция, предупреждаваща, че опитите за намеса в процеса за вземане на решения в ЕС излага европейските демократични общества на риск.

Парламентът посочва, че чуждестранната намеса следва систематичен модел, като става въпрос за кампании в социалните медии, кибератаки срещу инфраструктурата, свързана с избори или финансова подкрепа за политически партии, в периода преди важни национални и европейски избори. Много от случаите на намеса са в полза на антиевропейски, есктремистки и популистки кандидати.

Въпреки че в държавите членки има пълна или частична забрана за чуждестранни дарения за политически парии и кандидати, чуждестранни актьори намират начин да заобиколят тези правила, отбелязаха депутатите. Те също посочват случая с Националния фронт във Франция и твърденията на медиите уличаващи Партията на свободата в Австрия, Lega в Италия и кампанията на Leave.eu в Обединеното кралство.

Евродепутатите изразиха дълбока загриженост относно „изключително опасния характер на руската пропаганда“, която е главният източник на дезинформация в Европа, и която се е удвоила от януари 2019 г. (998 случая) в сравнение със същия период през 2018 г. (434 случая).

Евродепутатите призовават за превръщането на Оперативната група на ЕС за стратегическа комуникация с Източното съседство в постоянна структура със значително по-голямо финансиране. Те отправят призивкъм интернет компаниите и социалните медии да сътрудничат в борбата с дезинформацията, без да подкопават свободата на словото, и към ЕС да разработи правна рамка за противодействие на хибридните заплахи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега