Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европа призова Турция за отмяна на извънредното положение

Европа призова Турция за отмяна на извънредното положение

Евродепутатите осъдиха стотиците арести, извършени от турското правителство с цел да се цензурира критиката срещу турската военна офанзива в Африн.

В резолюция в четвъртък евродепутатите осъдиха стотиците арести, извършени от турското правителство с цел да се цензурира критиката срещу турската военна офанзива в Африн.

Евродепутатите осъдиха арестите на журналисти, активисти, доктори и обикновени граждани, които са изразили своята опозиция срещу турската военна интервенция в сирийския анклав Африн, който е под кюрдски контрол. Резолюцията беше приета в четвъртък с гласуване с вдигане на ръце. Евродепутатите са сериозно загрижени за хуманитарните последици от турската намеса и предупреждават да не продължат тези непропорционални действия.

Извънредното положение, обявено след неуспешният опит за военен преврат на 16 юли 2016 г., понастоящем се използва за допълнително потискане на законната и мирна опозиция, подчертават евродепутатите, силно осъждайки провалената военна интервенция. Те допълват, че от тогава повече от 160 медийни организации са затворени и турското гражданско общество е подложено на масови репресии.

Евродепутатите призовават турските власти за: 

- отмяна на извънредното положение в страната;
- незабавно и безусловно освобождаване на всички лица, които са били задържани единствено поради това, че са извършвали законна дейност, като са упражнявали свободата си на изразяване на мнение и сдружаване, и продължават да бъдат задържани без убедителни доказателства за извършването на престъпна дейност, включително германския журналист Дениз Юджел и четиримата журналисти от вестник „Джумхюриет“, които са задържани;
- сваляне на обвиненията срещу финландско-турската гражданка Аяла Албайрак, която беше осъдена задочно;
- освобождаването на един от водещите лидери на НПО, Осман Кавала, тъй като задържането му е политизирано и произволно;
оттегляне на всички обвинения срещу председателя на „Амнести Интернешънъл“ за Турция Танер Кълъч и призовава обвиненията, отправени срещу него и неговите колеги да бъдат оттеглени, тъй като все още не са представени конкретни доказателства срещу тях;
- спазване на Европейската конвенция за правата на човека, в която ясно се отхвърля смъртното наказание.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега