Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европейските лидери близо до споразумение за парите до 2020 г.

Европейските лидери близо до споразумение за парите до 2020 г.

Европейските лидери са договорили в основни линии бюджета на Общността за периода 2014-2020 година, който ще определи разходи за 960 милиарда евро през седемгодишния период, предаде Ройтерс.

Европейските лидери са договорили в основни линии бюджета на Общността за периода 2014-2020 година, който ще определи разходи за 960 милиарда евро през седемгодишния период, предаде Ройтерс.

"Близо сме до постигането на рамково споразумение за равнище (на разходите) от 960 милиарда евро", съобщи информиран източник, цитиран от ИТАР-ТАСС. Агенцията допълва, че Великобритания е издействала допълнителни съкращения на административните разходите на Евросъюза. Очерталият се компромис между европейските лидери по бъдещия бюджет на ЕС до 2020 година идва след над 15 часа дебати и двустранни срещи. Разговорите, в които участва и премиерът Бойко Борисов, бяха прекъснати през тази нощ. По график те би трябвало да са се възобновили към 05:30 часа по Гринуич, уточни Франс прес.

Президентът на ЕС Херман ван Ромпой обяви по-рано, че "работи по споразумение" и че ще представи ново предложение за компромис по бюджета. Според редица европейски източници сумата на ангажиментите за кредитиране, която отговаря на разрешения таван, е 960 милиарда евро, а на кредитите за плащане или ефективните разходи за седемте идни години - 908 милиарда евро с възможността замарж за маневриране от 12 милиарда евро.

Според редица европейски източници Херман ван Ромпой е искал първоначално да предложи ангажименти за 960 милиарда евро и кредити за плащане за 913 милиарда евро.Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел са се съгласили с тези две числа в сряда вечерта според участник в преговорите. Меркел и британският премиер Дейвид Камерън обаче след това в четвъртък били посочили сума, която е значително под посочената за кредитите за плащане.Оланд, както и италианския премиер Марио Монти са отказали заключителното споразумение да бъде диктувано от Великобритания, отбелязва АФП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега