Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Евростат: Българите са най-недоволните от живота си европейци

Евростат: Българите са най-недоволните от живота си европейци

Нашенци не са удовлетворени нито от собственото си финансово състояние, нито от личните си взаимоотношения с околните.

Българите са най-недоволните от живота си европейци. Това показват данните на Евростат. Оказва се, че нашенци се чувстват най-малко удовлетворени както от живота като цяло, така и от собственото си финансово състояние, но и от личните си взаимоотношения с околните.

Проучването е проведено през 2018-а година, като участниците в допитването са можели да отговорят на въпросите по отношение на удовлетворението си с цифра в скалата от 0 до 10. Оказва се, че като цяло европеецът е най-доволен от личните си взаимоотношения. Средната оценка там е 7,9. Общото удовлетворение от живота си участниците оценят на 7,3, докато финансовото състояние е получило среден отговор 6,5.

Най-доволни от живота си са финландците, където средната оценка, дадена от респондентите, е 8,1. В България, където оценката е в другия край на скалата, средната оценка е 5,4. Тя обаче се е повишила в сравнение със сходно проучване през 2013-а, когато средно статистическият резултат е бил 4,8.

По отношение на финансовите си възможности, най-удовлетворени са датчаните, където средната оценка е 7,6. У нас това е най-ниският показател. Средната оценка на българите е едва 4,3. И тук обаче има ръст, в сравнение с 2013-а, когато показателят ни е бил 3,7.

Изненадващо на дъното на класацията сме и по отношение на удовлетвореността си от личните си взаимоотношения - приятелства, интимни връзки. 6,6 е средната оценка, дадена от участвалите в допитването българи. В другия край на скалата е Малта, където показателят е 8,6.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега