Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екоинспекцията награди участниците в конкурса за Деня на водата

Екоинспекцията награди участниците в конкурса за Деня на водата

Награди получиха и всички деца, включили се в различните инициативи, организирани от РИОСВ.

Регионалната инспекция по околната среда и водите награди участниците в конкурса "Водата - извор на живот", посветен на Деня на водата 22 март. Събитието се проведе в КЦ "Морско казино". Награди получиха и всички деца, включили се в различните инициативи, организирани от РИОСВ.

Учениците от трети клас от ОУ „Княз Борис I“, Бургас отпразнуваха Световния ден на водата – 22 март в залата на туристически комплекс „Аква Калиде“. Те представиха своите ръчно изработени еко дневници и детски плакати на тема: "В света на водата". Учениците отправиха послания в стихове за опазването на най-ценния ресурс – водата. Всички получиха грамоти и награди от екоинспекцията.

Децата от група „Пчелички“ в ДГ „Славейче“, Айтос също се включиха в инициативата с изобретен от тях екоаквариум във фейсбук страницата на РИОСВ – Бургас. Те ще бъдат наградени за активното им участие и изобретателност за Деня на водата.

Мотото на Световния ден на водата, тази година е „Отговорът е в природата“ и цели с природосъобразни решения да се предотвратят наводненията, засушаванията и замърсяването на водите чрез изграждане на „зелена инфраструктура“.

Реални възможности за това са: свързване на реките със заливаемите площи, създаване и възстановяване на влажни зони, залесяване и възстановяване на гори, както и създаване на зелени пространства, които „поглъщат“ и съхраняват водата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега