Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експерти: "Гражданската" ще поскъпне с 10% догодина

Експерти: "Гражданската" ще поскъпне с 10% догодина

Системата “бонус малус” влиза следващата есен.

Задължителната застраховка "Гражданска отговорност" за автомобилистите няма да поскъпва до края на годината. В началото на 2019-а обаче цената й ще се вдигне с 10%. Това прогнозираха експерти от няколко големи застрахователни компании пред в-к "24 часа".

От бранша смятат, че средната цена на полицата до края на 2018 г. за най-масовите модели автомобили ще се движи в рамките на 250-270 лв. При закупуване от брокер, сумата може да варира с 10-12% отгоре. Допреди няколко месеца средната цена бе 200-210 лв. Скокът дойде, след като в доклад финансовият регулатор отчете разлика от 60 млн. лева между приходи и платени щети.

В момента обаче компаниите изплащат обезщетения от инциденти, случили се през 2015-а година, когато бе отбелязан пик в тежките произшествия. Като прибавим и факта, че по мнение на застрахователите у нас обезщетенията са доста по-високи от много страни в чужбина, разходите значително ще се повишат.

Системата “бонус малус”, която се очакваше да повлияе на цените, отново ще се забави и може да се въведе най-рано догодина. Тогава вече съвестните шофьори ще плащат по-малко, а т.нар. "рискови водачи" ще броят повече за "Гражданска отговорност". Очаква се това да стане факт следващата есен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега