Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експерт: Изтриването на профила не защитава напълно личните Ви данни

Експерт: Изтриването на профила не защитава напълно личните Ви данни

Следи от информацията, която вече сте предоставили, остават.

Изтриването на профила Ви в една или друга социална мрежа не защитава напълно личните Ви данни. Това поясни експертът по киберсигурност Борис Гунчаров в ефира на БНТ. Той посочи, че дори да премахнете регистрацията си, следи от информацията, която вече сте предоставили, остават.

Коментарът му е свързан с нашумелия случай с изтичането на лични данни на потребители на Facebook и използването им с рекламна цел и за предизборна агитация. Вчера стана ясно, че в скандала са се озовали и над 35 000 българи, чиято информация е била придобита и употребена некоректно.

В резултат от този случай, редица популярни лица изтриха профилите си във Facebook в знак на протест. Демонстрацията обаче се оказва единствено символична, тъй като информацията, която вече сте публикували в мрежата, остава. Вариантите за реална защита са няколко и зависят изцяло от потребителя.

Той може да ограничи количеството информация, която предоставя, включително и с приставки и приложения, които се инсталират към браузъра и блокират препращането на данни към големите компании. Можете да ограничите данните, които смартфонът Ви изпраща, но не и напълно.

"Зад функционирането на интернет стои бизнес модел. Големите компании съществуват благодарение на него .Условията за ползване във Фейсбук е над 3000 думи, които обикновеният човек трудно може да осмисли", коментира още Гунчаров.

По думите му, количеството информация, която неволно предоставяме, е огромно. Използват се всякакви данни - колко често спираме на светофар, чатове, общо взето абсолютно всичко.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега