Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Живко Табаков: Бургас трябва да има Морски колеж

Живко Табаков: Бургас трябва да има Морски колеж

Според него е нужно и създаване на Обединена гимназия по транспорт, в която да се обучават специалисти от всички видове транспорт.

Бургас трябва да има Морски колеж и общински морски квалификационен център, така че да бъде затворен целият цикъл на обучение. Това предложение направи кандидатът за кмет на Бургас и общински съветник Живко Табаков по време на поредното онлайн предаване "Избери посока на Бургас" на тема Образование.

Табаков припомни, че в началото на септември ще представи своята програма за развитието на Бургас. Част от нея е именно създаването на Морски колеж и общински квалификационен център.

Според Табаков е нужно и създаване на Обединена гимназия по транспорт, в която да се обучават специалисти от всички видове транспорт, както и възстановяване на несъществуващите вече на територията на общината специалности „Експлоатация на пристанищата и флота” и „Пристанищна механизация”.

"Акцентът на сегашното управление на Бургас бе образованието и от общинските средства се харчиха много пари в тази насока. Общински съвет и администрацията имаха последователна политика. Чисто новите сгради са добра предпоставка за качествено образование, но това далеч не е всичко. Трябва да отчетем, че вместо да се строят нови гимназии и училища, можеше да се помисли върху обединяването на някои СОУ-та, които ползват по един етаж от огромни сгради. В същото време Английската гимназия, например, не разполага със собствена сграда", коментира Табаков.

Той обърна внимание, че една част от преподавателите в двете училища напускат работа, за да започнат да преподават ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“ или в IT училището. Отварянето на IT гимназията поставила  в изключително неблагоприятна среда Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, защото имало припокриване на специалности.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега