Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Животът не е резервна част! Палим свещ за жертвите на пътя днес

Животът не е резервна част! Палим свещ за жертвите на пътя днес

Днес е Световният ден в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година мотото е "Животът не е резервна част".В православните храмове у нас ще бъдат отслужени заупокойни молитви за упокоение на душите на загиналите при пътни инциденти.

Днес е Световният ден в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година мотото е "Животът не е резервна част".В православните храмове у нас ще бъдат отслужени заупокойни молитви за упокоение на душите на загиналите при пътни инциденти.

Средно на всеки 24 секунда някъде по света един човек загива следствие на пътнотранспортно произшествие. През последната седмица в България се провеждат служби за отдаване почит на жертвите на пътни инциденти и за отправяне на молитви за запазване живота на хората, които участват ежедневно в движението по пътищата.  

Приблизително 1,35 милиона души умират всяка година в резултат на пътнотранспортните произшествия по света, което се равнява на средно 3700 загинали всеки ден.  Въпреки че страните от Европейския съюз отбелязват едни най-добри резултати в повишаването на пътната безопасност, пътният травматизъм в Общността продължава да бъде неприемливо висок. Всяка седмица на територията на ЕС се регистрират около 500 смъртни случая, следствие на пътнотранспортни произшествия, което би се равнявало на три паднали самолета Boeing 737 седмично, без оцелели на борда.  

„Трудностите, свързани с намаляване на травматизма с планираните темпове, са валидни и за България“, подчерта Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. В сутрешния блок на БНТ тя акцентира на краткосрочните и средносрочни мерки за повишаване на превенцията и безопасността по пътищата в страната. „Много важно е и всички ние да осъзнаем, че всички тези цифри не са суха статистика, а реални човешки животи. Нека това ни направи по-отговорни, внимателни и толерантни, когато сме на пътя“, подчерта още тя.

Припомняме, че с решение на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 г., всяка трета неделя от месец ноември е определена за Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега