Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жители на Созопол отново излизат на протест в защита на достъпа до "Германката"

Жители на Созопол отново излизат на протест в защита на достъпа до "Германката"

Местните рибари и природолюбители са притеснени от нов частен строеж, ограничаващ достъпа до митичната скала.

Жители на Созопол отново излизат на протест в защита на достъпа до "Германката". Проявата ще се състои тази неделя (16 декември), от 12:00 часа по обяд. Официална покана да присъстват са получили кметът на Созопол и председателят на Общински съвет - Созопол. Припомняме Ви, че местните рибари и природолюбители са притеснени от нов частен строеж, ограничаващ достъпа до митичната скала “Германката”. 

"Искаме нов подробен устройствен план за района и двете отговорни лица - Председателя на Общинския съвет Красимира Германова и Кмета Панайот Рейзи, да поемат личен ангажимент, че това ще се случи!", заявява един от инициаторите на движението - Петко Горанов. По думите му, от отговорите на Общината до момента се разбира, че достъп до "Германката" не е гарантиран.

Припомняме Ви, че оградата около строителните обекти се появи през октомври. По същото време местните рибари се оплакаха, че са били изгонени от мястото. Самият строителен обект представлява проект за частни вили, които трябва да бъдат изградени в рамките на 210 дни.

Инвеститорите увериха, че ще бъде изградена пътека до брега, но едва след приключване на проекта, включващ и археологически разкопки. Самата фирма е с изрядни документи и не е в нарушение на националното или регионалното законодателство.

Местните вече организираха поредица от инициативи, в опит да привлекат вниманието към проблема. На протеста през октомври бе събрана и подписка, която беше изпратена до областния управител на Бургас - Вълчо Чолаков и кмета на Созопол.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега