Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Закриваме френския киномаратон с "Лудостта на величията"

Закриваме френския киномаратон с "Лудостта на величията"

Френският маратон на "Кино под звездите" върви към своя край. Днес бургазлии и гостите на града ще имат възможността да видят последния филм от поредицата, а именно "Лудостта на величията". Както обикновено, прожекцията ще започне в 21 часа, на Открита сцена Охлюва. В събота лятното кино продължава със серия от португалски филми.

Френският маратон на "Кино под звездите" върви към своя край. Днес бургазлии и гостите на града ще имат възможността да видят последния филм от поредицата, а именно "Лудостта на величията". Както обикновено, прожекцията ще започне в 21 часа, на Открита сцена Охлюва. В събота лятното кино продължава със серия от португалски филми.

Режисьор на "Лудостта на величията" (1971 г.) е Жерар Ури. Сценарият е по мотиви на романа на Виктор Юго „Рюи Блас“ и проследява историята на кралския събирач на данъци Дон Салюст. Действието се развива в Испания от 17-и век.

Салюст е алчен скъперник, а слугата му Блас е весел мошеник и любител на приятните дамски компании. Той постоянно издевателства над своя господар и като използва неговата алчност го подмамва да съблазни кралицата на Испания.

В ролята на Дон Салюст млиза комикът Луи дьо Фюнес. Любопитното е, че за образа на Блас е бил нает Бурвил, но той умира само броени дни преди снимките и бива заменен от Ив Монтан.

С "Лудостта на величията" приключва френската седмица на "Кино под звездите". Летните прожекции на открито ще продължат в събота с португалския трилър от 2013-а година "Четвърто районно". В следващите дни бургаската публика ще види още четири филма с родина Португалия.

Междувременно, кино под звездите ще има и в бургаските квартали в петък, събота и неделя. В три поредни дни, 17-и, 18-и и 19-и юли, ще бъдат представени три кино хита от 2014-а година: българската комедия “Живи легенди”, драматичния епос “Помпей” и “Диви истории”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега