Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заловиха по сигнал инспектор на БАБХ, отглеждал марихуана

Заловиха по сигнал инспектор на БАБХ, отглеждал марихуана

При ареста му, 32-годишният мъж шофирал под влиянието на алкохол и наркотици.

Заловиха по сигнал инспектор на БАБХ - Шумен, отглеждал марихуана в землището на село Янково. В дома му са открити близо 300 вече отрязани растения. При ареста му, 32-годишният мъж шофирал под влиянието на алкохол и наркотици. От прокуратурата вече са му повдигнати обвинения.

Работата по случая започнала преди около 15 дни след получен сигнал, че в къща в кв. Дивдядово на град Шумен се отглежда марихуана. Криминалисти установили ползвателя на имота и превозното средство, с което се придвижва.

След като попаднал в полезрението им, допълнително е съобщено, че мъжът шофира след употреба на алкохол и наркотични вещества. Незабавно, в деня в който е получена информацията, е създадена организация за проверка на сигнала. На 9 октомври около 18:40 часа на ул. “Генчо Панайотов“ в Шумен полицейски екип спрял за проверка водач на лек автомобил “Нисан Терано“ с шуменска регистрация, шофиран от 32-годишен местен жител, във видимо неадекватно състояние. 

Той е  тестван с дрегер, показанията отчели 0,2 промила в издишания въздух. Извършена му е проверка с дръг тест, който отчел положителна на канабис проба. Заради острия мирис на марихуана е извършено претърсване в лекия автомобил, а след това и в жилище на ул .“Генчо Панайотов“ в Шумен. Там криминалисти намерили голямо количество стръкове, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис.

Претърсването продължило на следващия ден. Във всички помещения в имота са открити оставени за сушене растения, високи към метър и метър и половина. Иззети са 298 отрязани растения, както и 9 чувала със суха листна тревна маса.  Работата по документиране на престъплението продължила под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен. 

В хода на предприетите допълнителни действия е намерено и мястото, на което е отглеждана наркокултурата. Със следово куче, в силно пресечена и трудно достъпна местност в землището на село Янково, е открит парцел от около 500 кв.м. със засадени 51 растения с различна височина и листна маса, 18 от тях - с изрязана листна маса и съцветия.  За растежа на канабисовите растения грижи полагал 32-годишният, който ги поливал и торил периодично. Някои от тях  достигнали височина 3.90 метра, а другите били между 1,70 и 2,50 метра.

Растенията са иззети.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега