Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва възстановяването на пристана на о-в Света Анастасия

Започва възстановяването на пристана на о-в Света Анастасия

Истински морски десант бе осъществен тези дни на остров „Света Анастасия“. Едрогабаритни бойни кораби от Военноморската база в Атия бяха използвани да реализиран сложната операция по прехвърляне на тежките строителни машини и инертния материал на емблематичния за бургазлии остров.

Истински морски десант бе осъществентези дни на остров „Света Анастасия“. Едрогабаритни бойни кораби от Военноморскатабаза в Атия бяха използвани да реализиран сложната операция по прехвърляне на тежкитестроителни машини и инертния материал на емблематичния за бургазлии остров.

Причината е продължаващата реконструкцияна съществуващите там сгради, благоустрояването на района и ремонтът напристана, които продължават с пълно темпо. Фирмите, ангажирани с извършванена строителните дейности на романтичното късче земя, се възползват от всеки хубавден след обилните валежи през последните седмици. В напреднала фаза е работата пореставрацията на всички сгради на острова. Вече са изпълнени грубите мазилкии всички фугировки по фасадите на църквата. Завършени са и вътрешните дървенитавани.

В момента се полагат финишните слоеве необходими за художественатареставрация. Готови са още топлоизолациите и ламаринените обшивки по покрива йи се редят керемидите на църквата. Усилено се работи по малката иголяма манастирска сграда. Вътрешните инсталации са напълно готови, възстановениса покривите, както и значителна част от мазилките и обшивките по фасадите им. Положена е част от мрежатаза алейно осветление и се работи по благоустрояване на района.

Предстоистартиране на строително-монатажните по възстановяване на пристана. Реконструкциятана острова е по проект„Културно-историческото наследство на остров Света Анастасия и град Бургас –атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация”,BG161PO001/3.1-03/2010/008, финансиран по Схема за предоставяне на безвъзмезднафинансова помощ BG161PO001/3.1-03/2010 „Подкрепа за развитието на природни,културни и исторически атракции” по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега