Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва кампанията за кандидатстването след 7 клас

Започва кампанията за кандидатстването след 7 клас

Започва кампанията за кандидатстване в профилираните и професионалните гимназии след 7-ми клас, съобщава БНТ. За втора поредна година балообразуването е по нов механизъм, като максималният бал е не 36, а 500 точки.

Започва кампанията за кандидатстване в профилираните и професионалните гимназии след 7-ми клас, съобщава БНТ. За втора поредна година балообразуването е по нов механизъм, като максималният бал е не 36, а 500 точки. За втора поредна година всички седмокласници задължително трябва да влязат в средно училище, тъй като завършват основно образование. При тестовете по български език и математика промяна няма.

Максималният бал за класиране вече е 500 точки. Ако ученик не се яви на изпитите или има двойки, също ще участва в класирането само с балообразуващите предмети от дипломата и тук най-високият бал може да е 100 точки.Балобразуващите оценки се определят от приемащото училище, най-често са български език и математика, но могат да бъдат и химия, физика, биология.

Изпитът по български език е на 21 май, а този по математика - на 23 май. И двата са от 10 ч., тъй като в 8 ч. започват матурите на дванадесетокласниците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега