Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва месецът на веганството

Започва месецът на веганството

Той се отбелязва ежегодно през ноември, когато е и годишнината от появата на самия термин.

Днес започва Месецът на веганството. Той се отбелязва ежегодно през ноември, когато е и годишнината от появата на самия термин. Той произлиза от “вегетарианство” и е въведен от британския активист Доналд Уотсън.

И веганството, както и вегетарианството, не са просто хранителен режим, а философия, изповядвана от хиляди хора по света. И двете изключват лова, убийството и консумацията на животни. Веганите, обаче, не включват в храната си нито мляко и млечни продукти, нито яйца.

Те отричат и експлоатацията на животните от човешкото общество. Не употребяват пчелен мед, изделия от животински произход (кожа, коприна, вълна), продукти с животински компоненти като желатин, глицерин и др., продукти, произведени с употребата на животински продукти или тествани върху животни.

Веганският хранителен режим често е определян като полезен, тъй като в растителна форма се откриват повечето необходими за организма елементи, но без вредния холестерол и мазнини. Въпреки това, някои специалисти предупреждават, че изключването на месо, мляко, млечни продукти и яйца може да доведе до някои дефицити в организма и дори заболявания.

През ноември, Обществото на веганите - организацията, създадена от Уотсън през ноември 1944-а година, отправя предизвикателство. Всеки желаещ може да се включи като се отдаде на изцяло веганския начин на живот за 30 дни. Това обаче включва както стриктния хранителен режим, така и всички останали изисквания на веганската философия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега