Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна вторият етап от изграждането на регионалното депо за отпадъци

Започна вторият етап от изграждането на регионалното депо за отпадъци

С първа копка стартира днес изграждането на Претоварна станция за отпадъци – Карнобат, която е втория компонент от Регионалната система за управление на отпадъците в регион Бургас. Претоварната станция ще бъде разположена на площадка от 7,9 дка, на около 4 км. от град Карнобат /до пътя Карнобат – Екзарх Антимово/.

С първа копка стартира днес изграждането на Претоварнастанция за отпадъци – Карнобат, която е втория компонент от Регионалната системаза управление на отпадъците в регион Бургас. Претоварната станция ще бъде разположена на площадкаот 7,9 дка,  на около 4 км. от градКарнобат /до пътя Карнобат – Екзарх Антимово/.

Тя включва изграждане насъоръжение за компактиране и претоварване за транспорт до регионалното депо спретоварващ и транспортен капацитет от 6000 до 10 000 тона/годишно,закупуванена техника за транспорт на дълги разстояния, съоръжение за третиране настроителни и едрогабаритни отпадъци с капацитет от 10 тона/час, площадковаинфраструктура и оборудване. На първата копка присъстваха зам.-кметътна Община Бургас Атанаска Николова, областният управител Павел Маринов изаместникът му Севдалина Турманова, кметът на Карнобат Георги Димитров икметовете на Айтос и Руен – Васил Едрев и Исмаил Осман, и депутати от Бургаскирегион, сред които и народният представител и бивш зам.-министър на околнатасреда и водите Ивелина Василева.

Претоварната станция в Карнобат има зацел да оптимизира транспорта на далечни разстояния и да предостави възможностна отдалечените общини за икономически достъпно обезвреждане и оползотворяванена отпадъците. ПСО – Карнобат ще облсужва общинитеот Карнобат и Сунгурларе. Тя ще има възможност да поеме и отпадъците отобщините Айтос и Руен. Това е втория компонент от реализацията на проектаза изграждане на Регионална система за управление на отпадъците в регион Бургас,която щеобслужва 210 населени места, обитавани от над 400 000 души.

В края на миналата година започна строителствотона първата клетка на регионалното депо „Братово – Запад“. Цялостният проект се финансира по Оперативна програма „Околна среда2007-2013 г.“ в изпълнение на договор за предоставяне на безвъзмездна финансовапомощ №DIR-5102118-C001/25.08.2011 г.“ и е на обща стойност над 43 млн. лв.

Той предвижда изграждане на необходиматаинфраструктура за екологосъобразното обезвреждане на цялото количество битовиотпадъци, генерирани на територията на Регион Бургас, включващ общините Бургас,Средец, Камено, Несебър, Поморие, Айтос, Руен, Карнобат и Сунгурларе, с коетоще бъдат изпълнени изискванията на Директива 1999/31/ЕС за депониране наотпадъци и националното законодателство, както и задачите, произтичащи отНационалната програма за управление дейностите по отпадъците 2009-2013 г.

С въвеждането в експлоатация на Регионалнотодепо ще се създаде устойчива система за обезвреждане на отпадъците, което щеима силен екологичен и икономически ефект за региона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега