Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Засилено полицейско присъствие и реорганизация на движението ще има на 24 май в Бургас

Засилено полицейско присъствие и реорганизация на движението ще има на 24 май в Бургас

Вижте какви мерки за безопасност предприема бургаската полиция.

2 027 зрелостници ще празнуват в Бургас на 24 май, а това предполага засилен трафик във вечерните часове Освен празник за абитуриентите, обаче, Денят на славянската писменост е и празник на всички културни дейци. Тази година се очаква в традиционното шествие да се включат рекорден брой участници, което предполага и рекорден брой зрители.

Събитията по случай празника налагат временна реорганизация на движението в Централната част на Бургас, съобщи пред журналисти комисар Неделчо Рачев – началник отдел „Охранителна полиция и КАТ”.

Шествието, включващо подрастващи от 40 детски градини и училища и техните близки ще стартира в 10.30 ч. навръх празника по маршрут: ул. „Александровска” – „Богориди” - Приморски парк. На един от сборните пунктове – „Гъбката”, временно няма да може да се спира, като ограничението е въведено до приключване на празничното шествие. Пътният трафик ще бъде реорганизиран и по улиците „Левски“, „Лермонтов“, „Фотинов“, „Цар Симеон Първи“ и бул. „Демокрация“. Ако се наложи ще бъдат спирани и автобусите от градския транспорт, добави още комисар Рачев. 

Засиленото полицейско присъствие ще се усеща през целия празничен 24 май в града, особено на местата, където ще се събират абитуриентите.

„В този ден работата ни ще е основно да подпомагаме безопасното провеждане на празника, като призовавам хората за по-голяма толерантност и сами да подпомагат потока на движението“, заяви комисар Неделчо Рачев. Улица „Левски“ ще бъде изцяло затворена за движение с цел осигуряване на безопасното и бързо придвижване на абитуриентите и техните роднини от разположените в близост учебни заведения.

Полицейски патрули ще има и в колоната от автомобили и автобуси, с които абитуриентите ще пътуват до Слънчев бряг. „Шофьори, каращи рисково и застрашаващи общия поток ще бъдат извеждани от колоната”, уточни комисар Рачев. В самия Слънчев бряг също ще има засилено полицейско присъствие, а униформени ще следят за придвижването на превозните средства до хотелите и заведенията, в които ще се проведат баловете.

По маршрута от Бургас до Слънчев бряг, както и по цялото Южно Черноморие ще е наситено от полицейски служители, които с помощта на мобилни камери, ще следят за пътната безопасност. Очаква се изнасянето на абитуриентите основно да е през новия обходен път, към Поморие и Слънчев бряг, но на наблюдение ще подлежи и алтернативния маршрут през Каблешково.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега