Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Засилен полицейски контрол по празниците

Засилен полицейски контрол по празниците

Интензивни проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества и насищане на пътната мрежа в цялата страна, обещаха от МВР за предстоящите Великденски празници.

Интензивни проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества и насищане на пътната мрежа в цялата страна, обещаха от МВР за предстоящите Великденски празници. В отдалечените малки градове, в които се очаква концентрация на хора и парични средства, е създадена организация за допълнително полицейско присъствие, обясни главен инспектор Атанас Илков.

Той отправи апел към гражданите, които ще пътуват извън своето населено място, да предприемат необходимите мерки и да уведомят близки приятели и съседи, които да следят за евентуални престъпления в техните жилища и при съмнения за такива по най-бързия начин да сигнализират на тел. 112.

Очаква се извънредно натоварване на пътя Е-79, като най-проблемната дата ще бъде 6 май, обясни Антон Антонов от дирекция "Пътна полиция". Той призова гражданите да проявяват търпение, тъй като по пътя се извършват ремонтни дейности. На места движението се пренася от две ленти в една и всякакви рискови изпреварвания трябва да бъдат избягвани.Обичайно през почивните дни се наблюдава увеличаване на употребата на алкохол, като проверки ще бъдат правени регулярни проверки, включително по третокласната пътна мрежа, като за целта е осигурена допълнителна апаратура.

Началникът на КАТ-София Богдан Милчев подчерта, че и тази година ще се правят отново така наречените зелени вълни по основните пътни артерии посока изход.Такива ще има от Орлов мост по Цариградско шосе към магистрала "Тракия"; от Руски паметник по бил. "Цар Борис" към Пернишкото шосе; тунел Люлин - Люлин, както и от началото на бул. "Сливница" до Околовръстното шосе.Милчев изнесе статистика, че от началото на годината са заловени да шофират в нетрезво състояния около 300 души и 9, за които е установено, че са употребявали наркотици.Той призова водачите да спазват правилата не заради глобите, а заради собственото си благополучие.Насищане с патрули ще има и на всички гранични пунктове, обеща Милен Пенев, заместник-директор на дирекция "Гранична полиция".

КПП-тата ще работят с пълен капацитет, като са проведени срещи и с колегите им от другата страна на границата също да осигурят присъствие.30 000 МПС от общо 50 000 за цялата българо-гръцка граница, преминават през ГКПП "Кулата", затова Пенев призова за търпение и разбиране от страна на пътуващите.На телефон 02/983 1865 гражданите ще могат да получат актуална информация за натовареността на граничните пунктове.Взети са превантивни мерки за опасност от пожар в църковните храмове и обекти за настаняване из цялата страна, подчерта Асен Игнатов, който е заместник-директор на Дирекция "Пожарна Безопасност".

Проверени са 1465 такива обекта като на 359 от тях са установени някакви нарушения и са взети съответните мерки.Проведени са беседи с църковните служители за реакция в извънредни ситуации. Повишен е капацитетът от страна на МВР за реакция като са осигурени дежурства в определени храмове.Игнатов допълни, че аварийни автомобили ще бъдат разположени в близост до самите изходи на градовете, за да достигат по-бързо до конфликтните точки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега