Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров: Драстично изоставаме с действията за защита на границата ни

Зафиров: Драстично изоставаме с действията за защита на границата ни

Социалистът подчерта, че в момента дори не знаем колко войници ще бъдат изпратени на границата, което е пореден пример за липсата на комуникация.

"За подпомагане охраната на българската граница нямам никакво съмнение в качествата и възможностите на българските войници и офицери. Съмнение будят политическите им ръководства”, коментира депутатът от групата на "БСП Лява България" Атанас Зафиров в ефира на Канал 3. Той обясни, че левицата е дала своя кредит на доверие на управлението за регламентирането на възможността българската армия при нужда да оказва помощ на МВР за охраната на нашата граница, но този кредит не е безкраен.

По думите му приетите законодателни промени в тази посока дават само обща рамка и трябва да се решат проблемите със субординацията и въоръжението на българските военнослужещи в тези случаи. По думите му, вероятността подзаконовите уредби да бъдат приети в работещ вид навреме е малка.

Като аргументи за това народният представител посочи видната липса на комуникация между отделните министерства и изказаните противоречиви тези в рамките на 24 часа от министъра на отбраната Николай Ненчев и министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Социалистът подчерта, че в момента дори не знаем колко войници ще бъдат изпратени на границата, което е пореден пример за липсата на комуникация.

"МВР първо трябва да каже от какво има нужда и тогава да започнат да се правят сметки и разчети. Изоставаме драстично в това отношение", заключи Атанас Зафиров. Депутатът засегна и темата за бавното изграждане на защитната ограда по южната ни граница, както и увеличението в нейната стойност.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега