Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зафиров: Нормално е да се постави въпросът за отговорността след кампанията

Зафиров: Нормално е да се постави въпросът за отговорността след кампанията

„Учудващо е, че още 5% от вчера от 12 часа на обяд не са преброени. А при тези малки разлики БСП изостава с 6-6,5%. Може да се окаже, че тази разлика е още по-малка. На фона на това, че БСП е единствената партия, която вдигна резултата от предишните избори”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП.

„Учудващо е, че още 5% от вчера от 12 часа на обяд не са преброени. А при тези малки разлики БСП изостава с 6-6,5%. Може да се окаже, че тази разлика е още по-малка. На фона на това, че БСП е единствената партия, която вдигна резултата от предишните избори”. Това заяви в предаването „Здравей, България” Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП. 

Резултати при 95,20% обработени протоколи: ГЕРБ - 30,94%, БСП - 24,24%„Имаше големи очаквания от тази кампания. Нормално е да се постави въпросът за отговорността. Оставката е индивидуален акт. А когато има загуба, трябва да има и отговорност. Затова предлагаме да се започне от долу нагоре – от основната партийна организация и да се стигне до председателя на партията”, заяви още Зафиров. 

Той обясни, че на Пленума на Националния съвет на партията във вторник ще бъде предложено да стартира процес на конференции, на които да се направи анализ, да се прецени къде как се е справила левицата.

„Председателят на партията предложи да влезем в процедура за избор на нов председател. Това трябва да го тълкуваме като желание всеки един да препотвърди своята легитимност”, заяви Зафиров.

"За да бъде избран председателят, ние се нуждаем от правила. Тези правила са разписани в устава, че трябва да бъдат приети на Национален съвет. Днес ние точно това ще предложим – да стартира такава процедура за изготвяне на такива правила. Надявам се септември да имаме избор на нов председател”, обясни Зафиров.Според него не е проблем, че именно тогава ще има кампания за местния вот.

Зафиров обясни още, че точката с избор на нови ръководства не е задължителна и ако конференцията прецени, че няма нужда от ново ръководство, то няма да бъде сменяно.„Аз смятам, че председателят на партията се справя добре и няма нужда да бъде сменян”, коментира още Зафиров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега