Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зимата затвори близо 500 училища в страната

Зимата затвори близо 500 училища в страната

Бедствено положение e обявено на територията на област Шумен, разградските общини Исперих и Самуил, общините Суворово, Вълчи дол, Бяла и Дългопол - област Варна и бургаската община Руен, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Бедствено положение e обявено на територията на област Шумен, разградските общини Исперих и Самуил, общините Суворово, Вълчи дол, Бяла и Дългопол - област Варна и бургаската община Руен, съобщиха от пресцентъра на МВР. Двама души са починали във Варненско, засега не е ясно дали смъртта им има връзка с лошото време. 60-годишен мъж е починал в колата си на бензиностанция в село Старо Оряхово. В банков клон във Варна е починал 70-годишен мъж.

Д-р Касабова, зам.-управител на Центъра за Спешна медицинска помощ във Варна съобщи, че обстановката в града и областта е изключително тежка и обслужването на адресите става трудно. Над 100 сигнала за произшествия са получени за първите 12 часа на денонощието в ГД “Пожарна безопасност и защита на населението”. 

От снежните преспи са освободени 85 закъсали превозни средства и са евакуирани и превозени 426 човека, от които 73 деца.В 200 населени места има проблеми с електрозахранването. Проходът Хаинбоаз е отворен, като последователно се пропускат по няколко автомобила.

494 училища в страната са затворили врати заради усложнената обстановка, по данни на образователното министерство. Поради влошена пътна обстановка 99 училищa са с преустановен учебен процес. Лошите метеорологични условия са причината да няма занятия в други 387, а заради прекъсване на електрозахранването или липса на гориво е преустановен учебният процес в 8 школа.

Днес в Бургаско не се учи в 54 училища, във Варна  в 61 училища, в Добрич в 83 училища.Занятия няма в 14 училища в Кърджали, в 48 в Разград и в 9 в Русе. Неучебен е денят в 48 училища в Силистра, в 74 в Сливен, 3 в Стара Загора, 26 в Търговище, 72 в Шумен и 1 в Ямбол.Военнослужещи от Българската армия се включиха в действията в помощ на населението в бедстващите райони в страната, съобщиха от Министерство на отбраната.

Модулно формирование от състава на Сухопътните войски разчиства заснежения път към село Медвен в района на Сливен.Две модулни групи от състава на Военновъздушните сили транспортират хляб, хранителни продукти и вода за жителите на селата Дъбрава, Гурково, Бобово и Ляхово в района на Балчик.

Вчера военнослужещи с товарен автомобил с повишена проходимост от военно формирование 28 770-Балчик оказаха помощ при изтеглянето на аварирал автобус в околностите на града.В готовност е и модулно формирование от състава на Сухопътните войски в Шумен да се включи в разчистването на пътищата в общината  с две верижни и две товарни машини.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега