Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Златното момиче Стефани Кирякова: Посвещавам златния си медал на теб, мамо!

Златното момиче Стефани Кирякова: Посвещавам златния си медал на теб, мамо!

17-годишната бургазлийка сподели за личното си предизвикателство да излезе на подиума в неделя.

В неделя новите златни момичета на България завоюваха златни медали на пет обръча от Световното първенство по художествена гимнастика, доказвайки, че с талант, работа, хъс и смелост победите са постижими. За една от тях обаче тази победа струва много повече.

Стотици споделиха изпълненото с емоции признание на Стефани Кирякова, която използва социалната мрежа "Facebook", за да сподели за личното си предизвикателство да излезе на подиума, да изиграе съчетанието си и да получи златния медал.

17-годишната бургазлийка разказа, че няколко седмици преди Световното майка й е получила инсулт, заради който е загубила говора си и движението на дясната си ръка. "Когато научих новината целият ми свят се преобърна...", сподели тя на стената си, след което публикува емоционално писмо до своята майка.

Ето откъс от писмото на Кирякова до майка й:

"Скъпа мамо, исках да дойда при теб в този труден момент, толкова много исках да се върна в Бургас. Исках да бъда в болницата при теб, да хвана ръката ти и да ти кажа, че всичко ще се оправи. Но нямаше как оставя отбора и знаех, че ти също не го искаш. (…) Реших, че ще играя на Световното заради теб, мамо! Не само ще играя, но обещах пред Бог, че ще спечеля златен медал и ще стана световна шампионка!
Когато с момичетата го направихме и се качихме на най-високото стъпало си спомних как когато бях малка гледахме предишния отбор по телевизията вкъщи и ти винаги плачеше на българския химн. Питах те защо, а ти ми отговаряше: “Защото знам, че един ден ти ще станеш световна шампионка и заедно ще пеем българския химн, ще видиш!”
Не можех да повярвам, че този ден наистина дойде. Гледах знамето, пеех с цяло гърло и знаех, че ти гледаш мен! И въпреки, че сега не можеш да говориш, в моето съзнание аз чувах само твоя глас: “Ето Стефани, ти наистина успя!”
Посвещавам златния си медал на теб, мамо".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега