Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЗD принтер за български сувенири на туристическото изложение WTM 2017 в Лондон

ЗD принтер за български сувенири на туристическото изложение WTM 2017 в Лондон

Министерството на туризма и Русенският университет „Ангел Кънчев“ работят по виртуална реалност, която да представи културно-историческото ни наследство.

Дигитален ЗD принтер ще изработва български сувенири на международното туристическо изложение World Tourism Market в Лондон тази година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова

"В момента Министерството на туризма и Русенският университет „Ангел Кънчев“ работят съвместно по един изключително интересен проект – виртуална реалност, която да представи културно-историческото ни наследство. Посетителите на една от най-големите туристически борси в света, която се провежда в британската столица, ще имат възможността да станат свидетели на изработването на дигитални 3D сувенири, които ще могат да получат на място, сред които Рилският манастир, Варненската катедрала, крепостта Царевец, крепостта Червен и др.", съобщи министър Ангелкова. Тя заяви пред медиите, че все още се работи по пилотната й версия, която предстои да бъде представена.

"Инициативата е изцяло насочена към популяризирането на културно-историческото ни наследство. Ще бъде свързана и с мобилната платформа ILoveBulgaria, която при сканиране на QR кода освен информация за самия обект ще предоставя и виртуализация на 3D изображението на му. Към този момент към пилотния проект са изработени 20 обекта като предстои да бъдат надградени", каза още министърът.

На журналистическо запитване относно земетресението на територията на Гърция и Турция министър Ангелкова заяви, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на външните работи и е готово да съдейства на всеки един гражданин.

"Нямаме официална информация за отказали се туристи или такива, които са отменили резервацията си. На този етап няма подадени сигнали към нас, но сме готови да реагираме незабавно и да съдействаме", заяви министър Ангелкова. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега