Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Източната районна артерия в "Меден рудник" ще е готова до края на годината

Източната районна артерия в "Меден рудник" ще е готова до края на годината

До края на годината трябва да приключи строителството на Източната районна артерия в к-с "Меден рудник". Това каза Магдалена Манолова, директор на ЦАУ "Възраждане", който включва и най-големият комплекс на Бургас, предаде радио "Фокус".

До края на годината трябва да приключи строителството на Източната районна артерия в к-с "Меден рудник". Това каза Магдалена Манолова, директор на ЦАУ "Възраждане", който включва и най-големият комплекс на Бургас.

Манолова обясни, че Районната артерия започва от изхода на комплекс "Меден рудник" в посока с. Твърдица - светофара и завършва с голямо кръстовище на бул. "Захари Стоянов", това е пътят за Средец. "Общата дължина е около километър. 500 метра от въпросния участък е изграден, но в момента е в не много добро състояние. Настилката е компрометирана. Тротоарите също не са в много добро състояние. Осветлението от страната на Районен център "Меден рудник" не свети от доста време. В момента предстои цялостна рехабилитация на участъка.

Ще бъдат подменени бордюрите. Ще бъде изградена велоалея от страната на Зона Б. Ще се ремонтира осветлението, ще се преасфалтира настилката, така че тези 500 метра ще са много по-удобни за преминаване. От бензиностанцията до бул. "Захари Стоянов" няма изградена учила. Частично е изградена само в участъка на един нов магазин, но това не е пълният габарит на улицата. Около 900 метра е там участъка. Със сериозен габарит ще е въпросната улица. Движението ще се осъществява по три ленти по 3.5 м ширина. По средата ще има разделителен остров, който е решен като зелен такъв", посочи Манолова, цитирана от радио "Фокус".

Тя допълни, че ще има велоалея от дясната страна, тротоарни пространства, спирки на градския транспорт, защото от там ще минава и бързият автобус. В източната района артерия, кръстовището с бул. "Захари Стоянов", ще бъде оформен доста сериозен зелен остров, каза още Манолова.Строителството на Източната пътна е част две от ЛОТ 2 на проекта за интегриран градски транспорт на Бургас. Общото финансиране за ЛОТ-а е около 10 милиона лв. като част е за изграждането и рехабилитацията на източната районна артерия. "До края на годината трябва да приключи строителството по целия ЛОТ. Освен въпросната артерия включва и велоалеята по протежението на целия булевард "Захари Стоянов" и нейното довършване, както и нова велоалея по бул. "Тодор Александров" в посока центъра на града.

Цялостна рехабилитация на улица "Спортна", която е между стадиона и Гребния канал, и надлеза на "Черноморски риболов", който ще бъде напълно ремонтиран. Ще се постави нова хидроизолация и ще се преасфалтира. До края на годината трябва да приключим със строителството на въпросните обекти", посочи Манолова. "Фирмата вече доста сериозно навлиза, на няколко места се работи по районната артерия, вече се работи по велоалеите и може би до края на седмицата ще стартира и надлезът. Това от своя страна наистина ще затрудни движението и ще предизвика неудобство, но се надяваме на търпение и разбиране", допълни тя.

"В крайна сметка желанието на всички е значително да се подобри и пътуването, и бързината, и сигурността. Реализирането на този обект ще доведе точно до това. Автобусът ще се движи в сегрегирана лента и това ще доведе до много по-бързо предвижване с градския транспорт", каза още Манолова.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега