Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изцяло подмениха оборудването в отделението по неонатология на УМБАЛ "Дева Мария"

Изцяло подмениха оборудването в отделението по неонатология на УМБАЛ "Дева Мария"

В навечерието на Световния ден на недоносените деца, отделението по неонатология на университетска болница „Дева Мария“ се сдоби с нови четири кувьоза. Техниката е от топ марката Dräger, а заедно с нея отделението получи и последно поколение апаратура за неинвазивна механична вентилация. Това е финалната инвестиция, която университетска болница „Дева Мария“ прави, за да подмени изцяло апаратурата за най-малките си пациенти в интензивния сектор. „Със закупуването на новите четири кувьоза общата бройка на кувьозите ни стана 12 и можем да кажем, че напълно сме подменили оборудването в сектора.

В навечерието на Световния ден нанедоносените деца, отделението по неонатология на университетска болница „ДеваМария“ се сдоби с нови четири кувьоза. Техниката е от топ марката Dräger, азаедно с нея отделението получи и последно поколение апаратура за неинвазивнамеханична вентилация. Това е финалната инвестиция, която университетска болница„Дева Мария“ прави, за да подмени изцяло апаратурата за най-малките си пациентив интензивния сектор.

„Със закупуването на новитечетири кувьоза общата бройка на кувьозите ни стана 12 и можем да кажем, ченапълно сме подменили оборудването в сектора. При 8 интензивни единици, коитоимаме стационирани на територията на интензивния ни сектор, наличната апаратурае напълно достатъчна да поеме всички бебетата, изискващи интензивно лечение иапаратна вентилация.“ доволна е от придобивката д-р Мария Търнева, началник наотделението по неонатология.

Средно на година в университетскаболница „Дева Мария“ проплакват 1300 бебетата, като около 10% от тях преминаватпрез интензивния сектор на отделението по неонатология. То продължава да бъдеединственото с трето, най-високо ниво на компетентност в Бургас и с право даотглежда деца с тегло от 600 гр.

В интензивния сектор за лечение на новороденисе отглеждат недоносени деца с ниско и екстрено ниско  тегло, новородени с дихателни проблеми,изискващи апаратна вентилация, сърфактнат терапия, комплексно лечение на недоносенибебета с бронхо-пулмонална дисплазия. Благодарение на наличието нависокоспециализирана апаратура и навременна диагностика и лечение, в последнитепет години в отделението са били проследени 12 деца, родени с ретинопатия испасени от ослепяване.

Отделението си сътрудничи с най-добрите детскикардиолози, детскиофталмолози и детски хирурзи за уточняване на критични кардиопатии, ретинопатияна недоносеното и аномалии, изискващи спешна хирургична интервенция. Наразположение на неонатолозите е и специализирана линейка, с която децата суточнена патология, изискваща оперативно лечение (кардиопатии, ретинопатии ианомалии на дихателната и храносмилателна система се привеждат за оперативнолечение в Националния център по сърдечно- съдова хирургия и УМБАЛ „Свети Георги“,очна клиника и детска хирургия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега