Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Иконата "Св. Богородица Седмострелна" събира стотици поклонници в Поморие

Иконата "Св. Богородица Седмострелна" събира стотици поклонници в Поморие

Днес, в 8:00 ч., чудодейната икона „Света Богородица Седмострелна – Смекчаване на злите сърца“ беше тържествено посрещната в манастир „Свети Георги” в Поморие. Само за няколко часа, стотици вярващи се събраха, за да се докоснат до светинята и да сведат глава пред нея.

Днес, в 8:00 ч., чудодейната икона „СветаБогородица Седмострелна – Смекчаване на злите сърца“ беше тържественопосрещната в манастир „Свети Георги” в Поморие. Само за няколко часа, стотицивярващи се събраха, за да се докоснат до светинята и да сведат глава пред нея.

Иконата на Света Богородица, известна счудесата си, пристигна от Москва и е в България за първи път. Различни случки ивярвания, свързани с иконописа, разказват, че тя предсказва природни бедствия,има особена сила и помага при проблеми в семейството, наработното място, за избягване на военни конфликти и други.

Наричат я„Смекчаване на злите сърца“ защото съприкосновението с нея предпазва отнедоброжелателни помисли, от завист и злоба, кара хората да се успокоят, даукротят своя гняв и да бъдат по-смирени.

Светинята ще остане в манастира през целия ден, а в 18.00 часа с литийно шествие ще бъде пренесена до храм„Свето Рождество Богородично”.Там тя ще бъде оставена за поклонение до 21.00 часа на 11.08.2016 г.

Гостуването на иконата в Поморие е поинициатива на кмета на община Поморие Иван Алексиев, съвместно с фондация„Балкански институт за възстановяване и развитие”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега