Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Инспектори по труда с проверки дали и как се назначават хора с увреждания

Инспектори по труда с проверки дали и как се назначават хора с увреждания

От началото на юли инспекторите по труда в цялата страна започват да проверяват дали работодателите са предприели мерки за назначаване на хора с трайни увреждания, както изисква новият закон за хората с увреждания.

От началото на юли инспекторите по труда в цялата страна започват да проверяват дали работодателите са предприели мерки за назначаване на хора с трайни увреждания, както изисква новият закон за хората с увреждания. На 2-ри юли изтича гратисният период, в който бизнесът може да поиска съдействие от бюрата по труда или друг посредник за намиране на такива безработни хора, а след тази дата започват проверките на инспекцията, обясни пред Дарик Теодора Дичева, директор на дирекция в Главната инспекция по труда. 

Инспекторите ще следят кои са новоназначените работници, осигурени ли са им подходящи условия за работа, а ако работодателят е освободен от изпълнение на това задължение, ще трябва да докаже, че условията в предприятието не го позволяват или че няма насочен към него работник. По един човек с ТЕЛК трябва да бъде назначен във фирмите с между 50 и 100 работници, а за по-големите фирми изискването е поне 2 процента от броя на работещите да бъдат хората с увреждания.

Това са работни места извън определените за трудоустрояване, припомни Теодора Дичева от Главната инспекция по труда. Осигуряването на такива места ще бъде проверявано от началото на юли, като за работодателите, които до 2-ри юли са заявили в бюрата по труда, че търсят такива кадри, ще има още един гратисен период, докато се стигне до назначаване.

Източник: Дарик

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега