Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Информационен ден за "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" в Бургас

Информационен ден за "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" в Бургас

Днес Бургас ще бъде домакин на информационен ден за “Енергийна ефективност и възобновяема енергия”. Той е част от инициатива на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) за популяризиране на условията за кандидатстване по двете отворени грантови схеми и по Фонда за двустранни отношения, финансиран от програма “Енергийна ефективност и възобновяема енергия”.

Днес Бургас ще бъде домакин на информационен ден за “Енергийна ефективност и възобновяема енергия”. Той е част от инициатива на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) за популяризиране на условията за кандидатстване по двете отворени грантови схеми и по Фонда за двустранни отношения, финансиран от програма “Енергийна ефективност и възобновяема енергия”.

От 9 до 12 часа, в хотел “България”, ще бъдат разяснени грантова схема “Мерки за повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински и държавни сгради и локални отоплителни системи” и “Фонд за двустранни отношения”.

В програмата са предвидени 7 647 059 евро за реализирането на проекти в тази област. Приоритетни са сгради със социално значение - училища, болници, домове за възрастни хора и т.н. С проектни предложения могат да кандидатстват държавни ведомства и общини.

Безвъзмездната финансова помощ ще бъде от 170 000 до 500 000 евро, като за проектите за публични сгради - държавна и общинска собственост, грантът ще покрива до 100 % от стойността. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 7 януари 2015 г., 16.30 ч.

Отново в сряда, от 12.30 до 15.30 ч. ще бъдат разяснявани условията за финансиране по грантова схема “Производство на горива от биомаса” и отново по “Фонд за двустранни отношения”, тъй като фондът се прилага за всички грантови схеми от момента на тяхното отваряне.

Грантова схема “Производство на горива от биомаса” е насочена към проекти за производство на пелети, дървесен чипс, екобрикети, биогаз от ферми и др. Могат да кандидатстват малки и средни предприятия. Бюджетът на процедурата е 1 764 705 евро. Размерът на безвъзмездната финансова помощ ще бъде до 60 % от стойността на проекта в рамките от 30 000 до 200 000 евро.

Тази схема попада под правилата за държавна помощ и прилаганият режим ще бъде “де минимис”. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 7 януари 2015 г., 16.30 ч. 

Програма “Енергийна ефективност и възобновяема енергия” е с период на действие до април 2017 г., като дейностите трябва да бъдат изпълнени до края на месец април 2016 г. Общият й бюджет е близо 16 млн. евро, от които 13.3 млн. евро са безвъзмездна финансова помощ а останалите - национално финансиране. Предстои отварянето на още две грантови схеми.

Инициативата се подкрепя от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство въз основа на меморандум за разбирателство между България и Исландия, Лихтенщайн и Кралство Норвегия. Партньор на МИЕ от страна на донора е Дирекцията за водни ресурси и енергия (НВЕ) към Министерството на петрола и енергетиката на Норвегия.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега