Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Внимавайте при маркирането на цените на касата при пазаруването за празниците

КЗП: Внимавайте при маркирането на цените на касата при пазаруването за празниците

Когато пазаруваме повече продукти наведнъж във връзка с подготовката за празниците, е по-голяма вероятността на касата да не забележим, че даден продукт се маркира на друга цена спрямо тази, на която сме планирали да го закупим. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по „Дарик” радио, потърсен за коментар на най-честите премеждия при пазаруване от магазинната мрежа в навечерието на Коледна и Нова година.

Когато пазаруваме повече продукти наведнъж въввръзка с подготовката за празниците, е по-голяма вероятността на касата да незабележим, че даден продукт се маркира на друга цена спрямо тази, на която смепланирали да го закупим. Това каза председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по „Дарик”радио, потърсен за коментар на най-честите премеждия при пазаруване отмагазинната мрежа в навечерието на Коледнаи Нова година.  

„Определенирискове крият и т.нар. лимитирани сериипродукти, които някои производители и търговци пускат специално запразниците. Без да познаваме техните специфики, можем да останем разочарованиот промяната в традиционното в сравнение с това, което може би малкоекпериментаторски някой се е опитал да направи, за да уж удовлетвори впо-голяма степен претенцията на потребителя”, даде друг пример Маргаритов.  

„Понякога вхаоса на пазаруването се стига до там, че можем да попаднем на стока с нарушен външен вид или артикули да са разместени в магазина и товада заблуди потребителите относно техните цени”, продължи председателят. Понегови думи често по време на Коледно-новогодишните празници се появяват ипродукти, съпътствани с обещания занагради в резултат на томболи. „След това минава време и този, който се есетил да се възползва от възможността да получи своя подарък, оставаразочарован, защото търговецът не му го предоставя”, добави той.  

Димитър Маргаритов коментира и все по-широкотопредлагане на храна по Интернет: „Тукстава въпрос по-скоро за нещо като доставка по домовете, а не толкова закласическата онлайн търговия. Важно е да имаме доверие на този, на коготопоръчваме, защото всъщност ние му възлагаме по договор за поръчка от наше име иза наша сметка да извърши една сделка и впоследствие да ни предостави предметана тази сделка до дома. И тогава, когато сме го направили, все пак е добре дасме си вкъщи, за да може да получим поръчаното”. Той уточни, че такива поръчки не могат да бъдат отказвани,тъй като става дума за малотрайни продукти.  

Председателят наКЗП припомни, че при покупки от сайтове,които не са базирани в България, има някои особености, които потребителитетрябва да имат предвид. „Невинаги,когато един електронен магазин в своя интернет адрес има окончание на държавачленка на ЕС, означава, че той се администрира от лице, което е базирано там.Затова е полезно хората да проверявати да опитат да осъществят директенконтакт с търговеца, който стои зад определения електронен магазин, за дазададат онези въпроси, които биха им дали достатъчна увереност, че насреща иматкоректен и лоялен търговец, на когото могат спокойно да поръчат и да платят”,каза още Маргаритов.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега