Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Пазарът в навечерието на новата учебна година остана спокоен

КЗП: Пазарът в навечерието на новата учебна година остана спокоен

Фрапантни нарушения не са установени.

Кампанията на КЗП в навечерието на новата учебна година е преминала спокойно. Фрапантни нарушения не са установени. Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред BIT днес. Той отдаде резултатите на периодичните проверки и засиления контрол на компетентните органи, които водят до по-добра дисциплина при търговците.

"Заразлика от минали години, когато установявахме редица нелоялни търговскипрактики при предлагането на различни стоки и услуги за ученика, то през тазигодина е по-различно. Нямаме нито една жалба и нарушенията са сведени доминимум", посочи Маргаритов.

Той даде пример със случаите от минали периоди,когато раниците с ергономичен гръб се оказаха също толкова тежки и неудобни,колкото тези, за които подобен анонс не беше отправен. Или продажбата на бележникв комплект с лична карта и подвързия, чиято цена се вдигаше в пъти. "Подобнипрактики, които квалифицирахме като нелоялни, практически отсъстват от пазара",допълни председателят.  

Към момента ресурсите на КЗП са насочени към съвместните проверки, заедно с Агенцията по безопасност на храните и Националната полиция, за продажбата на опасни или вредни за подрастващите храни, напитки и стоки в обектите на територията и около училищата в страната.

"Този въпрос не етолкова потребителски, колкото е изключително важна обществено значима тема иправилно Прокуратурата я е подела. Трябва да има такива проверки и те следва дадоведат до рязко ограничаване възможността децата да бъдат изкушени от вредниза тяхното здраве стоки и услуги", изрази мнение председателят на КЗП, катоприпомни, че контролният орган неведнъж е извършвал проверки за продажба натютюневи изделия на деца.  

Впрограмата за контролната дейност на КЗП до края на годината са планирани икампании за проверки във връзка с "Черния петък" и зимните празници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега