Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Сега потребителите обменят за един ден данни през Интернет, колкото преди за година

КЗП: Сега потребителите обменят за един ден данни през Интернет, колкото преди за година

До догодина роумингът на Балканите трябва да падне десет пъти.

"В момента толкова активно се обменят данни по Интернет през мобилните мрежи, че за един ден този трафик е колкото е бил преди за една година. Говорим за наистина колосални промени". Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов в ефира на "Евроком".

Според него многократно завишената консумация – от една страна, и все по-лесният достъп до Интернет за обмен на информация и чрез алтернативни канали, като Wi-Fi например – от друга, са сред катализиращите фактори за постепенното отпадане на таксите за роуминг и в Западните Балкани. По думите му процесът се подобрява най-вече за потребителите.

"При всички случаи и операторите няма да са на загуба, дори и да се наложи да направят някакви инвестиции, които в средносрочен план с темпа, с който се развиват тези технологии, със сигурност ще им се изплатят", добави той. 

"Във време, в което можете да влезете във всяко кафене, ресторант, хотел, дори и в парк и да си пуснете безплатен интернет, в съседни държави да се плащат по 15 евро за мегабайт или по 3 евро за минута разговор не е адекватно", коментира председателят на КЗП.

Маргаритов изрази убеждението си, че всички мобилни оператори коректно ще въведат новите тарифи съгласно предложената от българския еврокомисар Мария Габриел пъртна карта за намаляване на таксите в следващите периоди. И даде пример, че са го направили при отпадането на таксите за роуминг в Европейския съюз през лятото на миналата година. Той отбеляза, че вече са факт и реални действия, а от началото на август ще започне първият етап на поевтиняването.

"Целта е в рамките на следващото лято да говорим за десетократни понижения", каза още Маргаритов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега