Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП забрани на търговци да подвеждат за цени и наличности на стоки в промоция

КЗП забрани на търговци да подвеждат за цени и наличности на стоки в промоция

При серия от проверки, контролният орган установи нарушения при три е-магазина.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) забрани натърговци с онлайн магазини да подвеждат клиентите си за ценитеи наличностите на промоционални артикули. При серия от проверки, контролният орган установи нарушения при три е-магазина - единият за техника, вторият - за инструменти, а третият - за спортна екипировка.

В първия случай проверката е резултат от жалба на потребител, на когото е отказана продажбата на монитор в промоция от сайта на търговската верига за техника. Клиентът направил поръчка за определен модел, след което получил писмено потвърждение, че артикулът ще му бъде изпратен на посочения от него адрес. Две седмици по-късно обаче от търговската верига информирали клиента, че избраният от него продукт не може да му бъде доставен поради изчерпана наличност.

Другазабранена от КЗП нелоялна практика е на специализиран електронен магазин за инструменти, който е направил опит да продаде промоционална стока на по-висока отобявената на сайта цена. Четири дни след потвърждаване на направена отклиент поръчка на моторна коса на стойност 376 лв., търговецът го информира чрезелектронната поща, че производителят е променил цената на 439 лв. и отправязапитване има ли интерес да закупи артикула при новите финансови условия.

При третия случай, за който информират от КЗП, онлайн магазин за спортни стоки обявил цена от 0,00 лева за сноуборд автомати. Целта била в последствие артикулите да бъдат продадени в комплект със самата дъска, при уж преференциални условия. Тази подробност обаче не била посочена в описанието на промоцията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега