Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП отчита спад на жалбите срещу телекомите

КЗП отчита спад на жалбите срещу телекомите

Според председателя на контролния орган Димитър Маргаритов, това означава "разчистване на пазара".

Комисията за защита на потребителите (КЗП) отчита спад на жалбите срещу търговците на телекомуникационни стоки и услуги. Според председателя на контролния орган Димитър Маргаритов, това означава "разчистване на пазара". За това допринасяли както превантивните мерки и проверките за нарушения, така и все по-развитата бдителност на клиентите, които имат най-малко 1-2 договора с доставчици на телекомуникационни услуги.

Допреди две-три години около половината от всички постъпващи в КЗП оплаквания от граждани са касаели проблеми с телекомуникационни устройства или оператори, докато сега този процент е спаднал на около 30. Това съобщи Маргаритов в ефира на БНР.

"Вече покрай телефонията и интернет, ние консумираме и други услуги за електронно съдържание като абонаменти за различни филми, предавания, книги, игри и пр., което значително разширява спектъра на възможните нарушения. Този пазар е рисков и продължава да бъде такъв", отбеляза още председателят на КЗП.

В отговор на въпроси на слушатели Маргаритов обясни, че потребителят не е длъжен да поднови изтичащия си срочен договор с мобилния оператор за нов период, дори при настоятелни покани от страна на телекома. Договорът се трансформира в безсрочен. Ако при подписването му са предоставени преференциални условия, те ще отпадат, но дори и това е вариант, при положение, че един безсрочен договор винаги може да се прекрати с едномесечно предизвестие, без да се дължи каквото и да било, коментира председателят на КЗП. А междувременно потребителят ще има възможност внимателно да проучи актуалните възможности на пазара и да избере какви услуги, в какъв обем и на кой оператор да ползва.

„Когато говорим за тези търговци, които имат ежедневна комуникация с клиенти посредством обучен персонал, много ми се ще да вярвам, че особено в големите компании, включително телекомуникационните, има изградена стратегия за това. Не да се поставят задачи на акорд – колко днес клиенти трябва да бъдат обслужени, колко от тях трябва да сключат договори, колко да си купят телефони, да си преподпишат договорите и т.н. А да бъдат насочени с комуникацията си с клиентите така, че всъщност хората сами да желаят да си купуват услуги, да търсят новите неща, които се предлагат, без да бъдат въвеждани в заблуждение и без да им бъде спестявана важна информация”, коментира още Маргаритов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега