Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КФН очаква Кипър да уточни как ще бъдат обезщетени клиентите на "Олимпик"

КФН очаква Кипър да уточни как ще бъдат обезщетени клиентите на "Олимпик"

Покритието на общо 197 551-те полици с логото на "Олимпик" изтича днес.

Комисията за финансов надзор е изпратила запитване до надзорния орган по застраховането на Република Кипър за това как ще се случи обезщетяването на хилядите клиенти на фалиралото дружество "Олимпик". В следващите дни цялата процедура трябва да бъде изяснена. Това съобщи заместник-председателят на КФН - Ралица Агайн в телевизионно интервю, предават от пресцентъра на институцията.

"Очакваме допълнителна информация от надзорния орган по застраховането на Република Кипър, който в случая изцяло администрира процедурата по ликвидация и отнемането на лиценза на застрахователя и трябва да ни уведоми, какви ще бъдат приложимите механизми при изплащането на обезщетения. При всички положения хората ще бъдат обезщетени. Това е предвидено и според кипърското законодателство", коментира още Агайн.

Заявления за обезщетение ще се подават в клоновете на дружеството "Олимпик", които все още работят. Междувременно, ако клиентите на застрахователя не се обърнат към друг такъв за сключване на задължителната "Гражданска отговорност", то при ПТП щетите ще бъдат покрити от българския гаранционен фонд. След това обаче той ще си търси средствата от шофьора, уточни Агайн.

"От  Гаранционния фонд имаме уверение, че няма да предприемат за момента прекратяване на регистрацията на такива моторни превозни средства, тъй като е възможно през летния месец август много хора да не са разбрали, че трябва да си сключат нова ГО с друг застраховател", коментира заместник-председателят на КФН.

Припомняме Ви, че покритието на общо 197 551-те полици с логото на "Олимпик" изтича днес. Водачите ще имат на разположение още няколко дни, без да бъдат глобявани от КАТ за липса на задължителната застраховка. След това обаче ще трябва да понесат отговорност.

Междувременно, недоволни клиенти на „Олимпик” се организират в социалните мрежи за протест на жълтите павета тази вечер преди полунощ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега